Τα φώτα του μέλλοντος θα μας κάνουν… νόημα

Το μέλλον της αυτοκίνησης προφανώς και μας επιφυλάσσει πολλές εκπλήξεις σε όλα τα επίπεδα και τα φώτα δεν αποτελούν εξαίρεση. Και αυτό γιατί δεν θα αρκούνται στο να φωτίζουν τον δρόμο αφού έχουν σκοπό να επικοινωνούν με τους ανθρώπους, προβάλλοντας διάφορα σήματα.

Δείτε ακόμη: Βελτιωμένο VW Transporter για «γρήγορες» μεταφορές

Αυτό βέβαια γίνεται κατά κάποιο τρόπο και σήμερα, καθώς με τα φώτα μπορούμε να επικοινωνήσουμε κάνοντας σινιάλο, προειδοποιώντας (φως φρένων και φλας) κλπ. Όμως στο μέλλον τα φώτα θα προβάλουν και ειδικά σήματα αναλόγως περίστασης.

Επάνω σε αυτό το project δουλεύει και η VW η οποία παρουσίασε τα νέα της φώτα LED, που χρησιμοποιούν πολλά περισσότερα σημεία φωτισμού, ο αριθμός των οποίων φτάνει στα 30.000 στοιχεία. Κάτι που δίνει την δυνατότητα στα φώτα να προβάλλουν σχήματα, αριθμούς κλπ. διαμορφώνοντας την προβολή τους.

Διαβάστε επίσης: Αέρας ή άζωτο στα ελαστικά; Τι είναι καλύτερο;

Αυτό δίνει φοβερές δυνατότητες στις εταιρείες, καθώς τα φώτα δεν θα μπορούν απλώς να φωτίζουν ή να δείχνουν εικόνες προειδοποιώντας τους άλλους χρήστες του δρόμου, αλλά θα μπορούν ακόμη και να προβάλλουν σχήματα στον δρόμο, δείχνοντας για παράδειγμα στον οδηγό που να στρίψει ή προειδοποιώντας τον για κάποιον κίνδυνο (αφού θα συνεργάζονται με το GPS και τις κάμερες του αυτοκινήτου). Μάλιστα θα μπορούμε να τα ενεργοποιούμε και από το κινητό μας και να διαλέγουμε τι ακριβώς θα προβάλουν!

Get it on Google Play Download on the App Store