Τα Honda θα βλέπουν μέσα από τοίχους (+video)

Πριν λίγες ημέρες η Honda παρουσίασε μία νέα τεχνολογία για τα μελλοντικά της αυτοκίνητα, την οποία ονομάζει Smart Intersection και έχει να κάνει με την επικοινωνία του αυτοκινήτου όχι μόνο με άλλα αυτοκίνητα αλλά και με κάμερες στους δρόμους.

Δείτε ακόμη: Γιατί δεν πρέπει να ξεκουράζεις το πόδι σου στον συμπλέκτη (+video)

Η παρουσίαση του Smart Intersection έγινε στο Marysville του Οχάιο, εκεί όπου η Honda έχει εργοστάσιο αλλά και κέντρο έρευνας. Σκοπός της συγκεκριμένης τεχνολογίας, όπως μπορούμε να δούμε και στο video πιο κάτω, είναι να μπορεί ο οδηγός να προειδοποιείται για οποιονδήποτε ενδεχόμενο κίνδυνο υπάρχει πίσω από τοίχους σε διασταυρώσεις κλπ.

Ουσιαστικά, το αυτοκίνητο θα μπορεί να «βλέπει» πίσω από τοίχους και σε τυφλά σημεία. Προκειμένου να το πετύχει αυτό θα χρησιμοποιεί ως… μάτια του τις κάμερες ελέγχου κυκλοφορίας, οι οποίες με τη σειρά τους θα στέλνουν σήμα στον εγκέφαλο του αυτοκινήτου και αυτός θα προειδοποιεί τον οδηγό.

Το σύστημα θα μπορεί να αναγνωρίσει τον κίνδυνο από απόσταση 90 μέτρων, δίνοντας έτσι στον οδηγό την ευκαιρία και τον χρόνο να αντιδράσει, αποσοβώντας κάποιο ατύχημα ή δυστύχημα.

Διαβάστε επίσης: Αυτό το Honda Civic κάνει το 0-100 σε 2 δλ! (+video)

Αξίζει να σημειώσουμε πως η Honda έχει ετοιμάσει ήδη 200 αυτοκίνητα με τη συγκεκριμένη τεχνολογία, τα οποία και θα δοκιμάσει σε πραγματικές συνθήκες. Στόχος της είναι μέσω του Smart Intersection να μειωθούν στο ελάχιστο ή και να εκλείψουν τα τροχαία ατυχήματα στις διασταυρώσεις, τα οποία αποτελούν το 40% των συνολικών ατυχημάτων στις Η.Π.Α.

Get it on Google Play Download on the App Store