Τα «Κίτρινα Γιλέκα» έσπασαν το 65% των ραντάρ!

Όπως δήλωσε ο Υπουργός Εσωτερικών της Γαλλίας οι ακτιβιστές «Κίτρινα Γιλέκα» έχουν καταστρέψει πάνω από τις μισές κάμερες-ραντάρ για τον έλεγχο της ταχύτητας.

Αυτό το μπαράζ βανδαλισμών ξεκίνησε ως ένδειξη διαμαρτυρίας για τα όρια ταχύτητας που εφαρμόστηκαν πέρυσι, όταν η κυβέρνηση του προέδρου Μακρόν μείωσε το όριο ταχύτητας σε επαρχιακούς δρόμους από 90 χλμ./ώρα σε 80 χλμ./ώρα, τον Ιούλιο. Η φθορά ή καταστροφή των καμερών της τροχαίας θεωρείται αδίκημα στη Γαλλία και στους ενόχους θα μπορούσαν να επιβληθούν πρόστιμα μέχρι και 100.000 ευρώ ή ποινή φυλάκισης 7 ετών.

Δείτε ακόμη: Διαφορετικά όρια ταχύτητας ανάλογα με το αυτοκίνητο!

Οι μέχρι τώρα πληροφορίες κάνουν λόγο, πως μέχρι και το 65% των ραντάρ έχουν καταστραφεί, πυροβοληθεί, ανατιναχθεί, βαφεί ή καλυφθεί με τα κίτρινα γιλέκα από τα οποία πήρε και το όνομά του το κίνημα των ακτιβιστών. Κι ενώ οι βανδαλισμοί έχουν ξεκινήσει αρκετό καιρό, ουδείς από την κυβέρνηση δεν είχε τοποθετηθεί επίσημα επί του θέματος. Το έκανε όμως ο Υπουργός Εσωτερικών, Castaner, ο οποίος δεν δίστασε να χαρακτηρίσει ανόητους, ασυνείδητους και ασυνεπείς τους βάνδαλους των ραντάρ. Και πρόσθεσε λέγοντας: «Αυτές τις μέρες είδα αρκετούς σε φωτογραφίες να ποζάρουν δίπλα στα κατεστραμμένα ραντάρ. Δεν τους εύχομαι κάποια μέρα να έρθουν αντιμέτωποι με την πραγματικότητα ενός θανάτου στο δρόμο».

Διαβάστε επίσης: Έτρεχε με 334 χλμ./ώρα, παραδόθηκε όταν τον έπιασε κόκκινο

Το ανησυχητικό είναι πως με αφορμή τη μη λειτουργία των ραντάρ και των καμερών ελέγχου, ολοένα και περισσότεροι είναι οι οδηγοί που υπερβαίνουν τα όρια ταχύτητας και για το λόγο αυτό, οι οργανώσεις θυμάτων από τροχαία ατυχήματα κρούουν το κώδωνα του κινδύνου, αφού οι υπερβάσεις έχουν αυξηθεί κατά 30%.

Get it on Google Play Download on the App Store