Τα πιο αξιόπιστα μοντέλα και μάρκες αυτοκινήτου

Η αξιοπιστία ενός αυτοκινήτου δεν είναι κάτι το χειροπιαστό ή που φαίνεται, ωστόσο είναι ιδιαίτερης σημασίας για κάθε μοντέλο και φυσικά για τον κάτοχό του. Εάν ένα οποιοδήποτε αυτοκίνητο μετά την αγορά του αρχίζει και εμφανίζει προβλήματα όσο καλό και να είναι σε ποιότητα, τεχνολογία, σχεδιασμό, οδική συμπεριφορά, ασφάλεια, κ.λπ., θα κάνει τον οδηγό του να μην το θέλει ή ακόμα και να αρνείται να το οδηγήσει.

Διαβάστε ακόμα: Ποιο είναι το φθηνότερο VW των 6.700 ευρώ;

Από τις πιο αξιόπιστες έρευνες που ανακοινώνουν αποτελέσματα σχετικά με την αξιοπιστία των εταιρειών αυτοκινήτου και μοντέλων, είναι η J.D. Power. Κάθε χρόνο διεξάγει έρευνες ικανοποίησης πελατών για τις αγορές των Η.Π.Α., της Γερμανίας και του Ηνωμένου Βασιλείου. Οι δύο τελευταίες χώρες είναι που ενδιαφέρουν εμάς περισσότερο και αποτελούν τις μεγαλύτερες αγορές καινούργιων αυτοκινήτων στην Ευρώπη, με 17.829.197 συνολικές ταξινομήσεις καινούργιων αυτοκινήτων τα έτη 2016, 2017 και 2018.

Στην πιο πρόσφατη έρευνα του 2019 ρωτήθηκαν online 12.854 κάτοχοι αυτοκινήτων στη Γερμανία και 11.530 στη Μ. Βρετανία. Η έρευνα πραγματοποιήθηκε από το Νοέμβριο του 2018 έως τον Ιανουάριο του 2019 και βασίζεται στις απαντήσεις που έδωσαν κάτοχοι νέων αυτοκινήτων με πρώτη ταξινόμηση από το Νοέμβριο του 2015 έως τον Ιανουάριο του 2018. Επίσης, η έρευνα μετρά τα προβλήματα που είχαν οι ιδιοκτήτες των αυτοκινήτων τους 12 τελευταίους μήνες κατοχής ύστερα από 12-36 μήνες ιδιοκτησίας.

Δείτε ακόμη: Το πιο γυαλιστερό αυτοκίνητο στον κόσμο είναι Lada!

Η έρευνα μετράει τον αριθμό των προβλημάτων που εμφανίστηκαν ανά 100 οχήματα (PP100) και όσο χαμηλότερη είναι η βαθμολογία, τόσο καλύτερη είναι η απόδοση. Η μελέτη μετρά 177 προβλήματα στις εξής βασικές κατηγορίες: Αμάξωμα, οδηγική εμπειρία, εξοπλισμός/χειριστήρια/οθόνες/συστήματα ψυχαγωγίας και πολυμέσων/, καθίσματα, θέρμανση και εξαερισμός, εσωτερικό, κινητήρας και μετάδοση.

Στην πρώτη θέση της κατάταξης της έρευνας της J.D. Power στη Γερμανία βρέθηκε φέτος η Mitsubishi με 85 προβλήματα ανά 100 οχήματα (85 PP100). Στη δεύτερη και τρίτη θέση ακολούθησαν η Skoda (88 PP100) και η Hyundai (89 PP100), όπως έγινε αντίστοιχα και στην έρευνα της Αγγλίας, όπου στην πρώτη θέση κατατάχθηκε η Peugeot.

Δείτε ακόμη: Η «βρώμικη» αλήθεια για τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα

Πιο αναλυτικά, τα αποτελέσματα ανά χώρα και εταιρεία παραθέτονται παρακάτω:

Get it on Google Play Download on the App Store