Τα σπορ μοντέλα της Peugeot θα είναι ηλεκτρικά

Λίγο μετά την παρουσίαση της νέας γενιάς υβριδικών, plug-in μοντέλων της στην έκθεση αυτοκινήτου του Παρισιού, η Peugeot ανακοίνωσε την εξέλιξη μίας νέας γκάμας ηλεκτροκίνητων σπορ μοντέλων, με την αρχή να γίνεται το 2020. Η αφοσίωσή της σε αυτά τα μοντέλα είναι και ο λόγος που η γαλλική μάρκα θα αποσυρθεί από το πρωτάθλημα RallyCross (WRX) στο τέλος του 2018.

Δείτε ακόμη: Οι νέοι κινητήρες Euro 6.2 της Peugeot

Σύμφωνα με την ίδια τη μάρκα, οι ηλεκτροκίνητες αυτές σπορ εκδόσεις θα εξελιχθούν σε συνεργασία με τις αγωνιστικές ομάδες της Peugeot Sport και θα απαντούν στην πρόκληση για ακόμα μεγαλύτερο περιορισμό των εκπομπών ρύπων CO2, βάσει των οδηγιών που δόθηκαν στις αυτοκινητοβιομηχανίες από τους σχετικούς Ευρωπαϊκούς Οργανισμούς.

Στόχος της μάρκας πάντως είναι ακόμη και αν πρόκειται για πλήρως ηλεκτρικά μοντέλα, να παραμείνουν ενδιαφέροντα οδηγικά και με δυναμικά οδικά χαρακτηριστικά, καθώς σε καμία περίπτωση, όπως λέει, δεν θέλει να έχει στην γκάμα της βαρετά αυτοκίνητα.

Διαβάστε επίσης: Peugeot 205 GTi κρύβει έκπληξη κάτω από το καπό του

Μένει να δούμε λοιπόν τι μας ετοιμάζουν οι Γάλλοι για το άμεσο μέλλον, που αν κρίνουμε από το πρωτότυπο, εικονιζόμενο Peugeot E-legend (διαβάστε περισσότερα για αυτό εδώ), σίγουρα θα είναι εξαιρετικά ενδιαφέρον.

Get it on Google Play Download on the App Store