«Ταύρος» το ολοκαίνουργιο Fiat Strada

Η Fiat έδωσε στη δημοσιότητα την πρώτη εικόνα του ολοκαίνουργιου Strada, το οποίο αντλεί απεριόριστη έμπνευση από το μεγαλύτερο Toro.

To δεύτερο μπορεί να μην είναι γνωστό στα μέρη μας, όμως το Strada οι επαγγελματίες το εμπιστεύονται εδώ και χρόνια. Στη νέα του γενιά, δανείζεται πολλά στοιχεία από τον «Ταύρο» (καμία σχέση με τις Lamborghini), κυρίως στη διαμόρφωση του αμαξώματος και της καρότσας. Πρακτικά, μιλάμε για Toro υπό κλίμακα με το εμπρός μέρος του Argo – ένα από τα πιο εμπορικά αυτοκίνητα στην αγορά της Βραζιλίας, το οποίο δεν αποκλείεται να επηρεάσει σχεδιαστικά και το νέο Punto.

Δείτε ακόμα: Αυτό είναι το μοναδικό μπροστοκίνητο Ram της αγοράς (+video)

Σύμφωνα με όσα αναφέρουν βραζιλιάνικα μέσα, το νέο Strada θα βασίζεται στην πλατφόρμα Small MP-1 του Argo και αναμενόμενα, θα μοιράζεται τα μηχανικά μέρη. Κατά συνέπεια η τετρακίνηση αποκλείεται, όντας -όπως και το σημερινό- αποκλειστικά μπροστοκίνητο. Κάτω από το καπό λογικά θα πάρουν θέση δυο ατμοσφαιρικά μοτέρ, αμφότερα από το σουπερμίνι. Ένας 1.300άρης ατμοσφαρικός 100 ίππων και ο 1.800άρης e.TorQ Evo των 135 ίππων και 184 Nm ροπής, τα οποία γίνονται 139 και 189 με τη χρήση αιθανόλης. Αυτό είναι και το βασικό κινητήριο σύνολο του Toro, επικυρώνοντας τους δεσμούς μεταξύ των δυο μοντέλων.

Διαβάστε επίσης: Νέα υβριδικά 1.000άρια Fiat 500 και Panda

Οι Βραζιλιάνοι, μιας και πρόκειται για αυτοκίνητα της Fiat Βραζιλίας, προγραμματίζουν το ντεμπούτο του μικρού pick up για το δεύτερο εξάμηνο του τρέχοντος έτους.

Get it on Google Play Download on the App Store