Τέλος η κατασκευή του Nissan X-Trail στη M. Βρετανία!

Πλέον, το Nissan X-Trail θα κατασκευάζεται μόνο στην Ιαπωνία, αφού η ιαπωνική εταιρεία ακυρώνει την κατασκευή του SUV της στο εργοστάσιο της στο Sunderland.

Αυτή η κίνηση είναι απόρροια του επικείμενου Brexit και το βαθύτατου προβληματισμού που έχει φέρει στις αυτοκινητοβιομηχανίες, για το πως θα διαμορφωθούν οι σχέσεις του Ηνωμένου Βασιλείου με την Ε.Ε.

 Δείτε ακόμη: Εντός του 2019 και ίσως και ηλεκτρικό το Nissan Juke

Επί του θέματος τοποθετήθηκε κι ο πρόεδρος της Nissan Ευρώπης, κ. Gianluca de Ficchy ο οποίος ανέφερε: «Η απόφαση αυτή πάρθηκε και για άλλους λόγους, αλλά είναι γεγονός πως η συνεχιζόμενη αβεβαιότητα γύρω από τις μελλοντικές σχέσεις της Βρετανίας με την Ε.Ε δεν βοηθά εταιρείες σαν και εμάς για το μελλοντικό προγραμματισμό μας».

Διαβάστε επίσης: Δοκιμή Nissan Qashqai 1.5D 116 PS

Η Nissan έχει προχωρήσει σε σειρά επενδύσεων για τους κινητήρες και για νέες τεχνολογίες για την ευρωπαϊκή γκάμα του X-Trail. Για την καλύτερη δυνατή εκμετάλλευση των πόρων αυτών, πάρθηκε η απόφαση για τη μετακίνηση της παραγωγής στην Ιαπωνία, εκεί που άλλωστε πραγματοποιείται η παραγωγή του X-Trail για τις περισσότερες χώρες, εκτός Ευρώπης.

Πάντως τα Juke, Qashqai, Leaf και Note θα συνεχίσουν να παράγονται στο εργοστάσιο του Sunderland, όπως και η νέα γενιά του Juke, αλλά και το Leaf e+.

Get it on Google Play Download on the App Store