Τέλος η MPS έκδοση για Mazda3!

Μπορεί η Mazda στην έκθεση του Los Angeles να παρουσίασε τη νέα γενιά Mazda3, αλλά τα νέα δεν είναι καλά για τους λάτρεις της γρήγορης έκδοσης MPS, μιας και δεν πρόκειται να υπάρξει για το συγκεκριμένο μοντέλο.

Τάδε έφη ο πρόεδρος της μάρκας, Akira Marumoto, στην παρουσίαση της νέας γενιάς Mazda3, που πραγματοποιήθηκε στην έκθεση του Los Angeles. Η ιαπωνική μάρκα επιμένει στις μηχανές εσωτερικής καύσης, ενώ δεν αποκλείεται το νέο Mazda3 να έρθει στην αγορά με κίνηση στους τέσσερις τροχούς και με χειροκίνητο κιβώτιο.

Δείτε ακόμα: Παγκόσμια πρώτη για το νέο Mazda3

Όμως τα καλά νέα σταματούν εδώ, μιας κι ο Akira Marumoto, έβαλε τέλος στις όποιες προσδοκίες είχαν οι λάτρεις των MPS μοντέλων και περίμεναν την αναγέννηση τους. Πρωταρχικό μέλημα του είναι η Mazda να εδραιωθεί για τα καλά ως μια premium μάρκα, απέναντι στους δύσκολους Ευρωπαίους ανταγωνιστές και για αυτό το λόγο ρίχνουν βάρος στην εξέλιξη του μοντέλου στην ποιότητα και στην άνεση που θα προσφέρει στους αγοραστές του.

Διαβάστε επίσης: «Αίλουρος» το Mazda MX-5 στο τεστ αποφυγής ταράνδου (+video)

Τα κακά νέα όμως δεν σταμάτησαν στο τέλος των MPS μοντέλων, αφού ο κ. Marumoto, είπε και δεύτερο όχι σε ότι έχει να κάνει με την κατασκευή ενός σπορ μοντέλου επιδόσεων, το οποίο θα εξοπλίζεται με τον γνωστό περιστροφικό κινητήρα. Κάτι που σημαίνει ότι το RX Vision Concept, θα παραμείνει στα χαρτιά των σχεδιαστών, αν και δεν αποκλείεται τον περιστροφικό κινητήρα να τον δούμε εν είδη range extender σε κάποιο από τα μελλοντικά ηλεκτρικά μοντέλα της Mazda.

Get it on Google Play Download on the App Store