Τέλος Μαρτίου το Hyundai Kona Hybrid (+video)

Το νέο μικρό υβριδικό SUV της Hyundai, το Kona Hybrid θα λανσαριστεί στην ελληνική αγορά στα τέλη Μαρτίου και θα φέρει νέα δεδομένα στη δημοφιλή αυτή κατηγορία. Με δυναμικές επιδόσεις, πολύ χαμηλή κατανάλωση και εκπομπές CO2, 8ετή εργοστασιακή εγγύηση στη μπαταρία και 5ετή εργοστασιακή εγγύηση απεριορίστων χιλιομέτρων, το Kona Hybrid, εντυπωσιάζει σε κάθε επίπεδο.

Δείτε ακόμη: Έκπτωση σε όλες τις εκδόσεις του νέου Hyundai i10

Το Kona Hybrid «ηλεκτρίζει» και με τον τολμηρό και εντυπωσιακό εξωτερικό του σχεδιασμό, ο οποίος διατηρεί τα μοναδικά χαρακτηριστικά των υπολοίπων εκδόσεων. Ειδοποιός διαφορά αποτελούν τα λογότυπα BLUE DRIVE στα εμπρός φτερά και hybrid στην πόρτα του χώρου αποσκευών. Επιπλέον, υπάρχουν δύο νέα σχέδια ζαντών αλουμινίου διαμέτρου 16 και 18 ιντσών.

Δείτε ακόμη: H Hyundai ετοιμάζει αντίπαλο της Porsche Βoxster!

Στο μοντέρνο και ευρύχωρο εσωτερικό του Kona Hybrid, κυρίαρχη θέση έχει η μεγάλη οθόνη αφής των 10,2 ιντσών στο κέντρο του ταμπλό. Νέα ψηφιακή οθόνη πολλαπλών πληροφοριών υπάρχει και στο διαφορετικό πίνακα οργάνων. Εκεί προβάλλονται οι ενδείξεις του υβριδικού συστήματος, όπως είναι η κατάσταση φόρτισης, η ροή ενέργειας κ.α. Τα πακέτα White, Lime, Orange, Red και Grey με τα αντίστοιχης απόχρωσης διακοσμητικά και ραφές, αποτελούν ένα ακόμα ιδιαίτερο στιλιστικό στοιχείο.

Δείτε ακόμη: Με V6 ντίζελ 280 ίππων το αγροτικό της Hyundai

Το σύγχρονης τεχνολογίας υβριδικό σύστημα περιλαμβάνει ένα βενζινοκινητήρα άμεσου ψεκασμού και ένα ηλεκτροκινητήρα που αντλεί ενέργεια από μπαταρία ιόντων λιθίου χωρητικότητας 1,56 kWh. Το θερμικό μοτέρ κύκλου Άτκινσον 1.6 GDI έχει ισχύ 105 ίππων και 147 Nm ροπής, ενώ ο ηλεκτροκινητήρας αποδίδει 43,5 ίππους και 170 Nm ροπής. Η συνδυαστική ισχύς φτάνει τους 141 ίππους και τα 265 Nm ροπής.

Ανάλογα με τις οδηγικές συνθήκες, το Kona Hybrid επιλέγει αυτόματα τον κινητήρα βενζίνης ή τον ηλεκτροκινητήρα. Το σύστημα ανάκτησης ενέργειας μέσω πέδησης φορτίζει τη μπαταρία χρησιμοποιώντας τον ηλεκτροκινητήρα για την επιβράδυνση του αυτοκινήτου. Η ενέργεια που αποθηκεύεται στη μπαταρία τροφοδοτεί στη συνέχεια τον ηλεκτροκινητήρα και ενισχύει την επιτάχυνση.

Δείτε ακόμη: Δοκιμή Hyundai Kona 1.0 T-GDi 120 PS

Για τη μετάδοση της κίνησης στους εμπρός τροχούς φροντίζει ένα αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη 6 ταχυτήτων και με paddles στο τιμόνι. Το Kona Hybrid επιταχύνει στο 0-100 χλμ./ώρα σε 11,2 δλ., η τελική του ταχύτητα φτάνει τα 160 χλμ./ώρα, η μεικτή κατανάλωση είναι 3,9 λτ./100 χλμ. και οι εκπομπές CO2 είναι 90 γρ./χλμ. (μηδενικά τέλη κυκλοφορίας) με τις 16 ιντσών ζάντες.

Παρακολουθείστε παρακάτω και το βίντεο με το Hyundai Kona Hybrid:

Get it on Google Play Download on the App Store