Tέλος στη συνεργασία μεταξύ Toyota και Isuzu

Toyota και Isuzu ανακοίνωσαν το κοινή συναινέσει «διαζύγιό» τους, έπειτα από 12 χρόνια συνεργασίας. Η λήξη των από κοινού εργασιών περιλαμβάνει κυρίως την κεφαλαιακή σχέση μεταξύ των δυο εταιριών, κάτι που σημαίνει πως το ενδεχόμενο εξέλιξης κοινών project και μηχανικών μερών παραμένει στο τραπέζι.

Δείτε ακόμα:«Καβγαδάκι» μεταξύ Opel και Γάλλων

Το Νοέμβριο του 2006, Isuzu και Toyota υπέγραψαν μνημόνιο συνεργασίας αναφορικά με την επιχειρησιακή διαχείριση κονδυλίων και την από κοινού ανάπτυξη ντίζελ κινητήρων με αμφίδρομη παροχή πληροφοριών και τεχνογνωσίας. Παράλληλα, η Toyota απέκτησε το 5,89% από τους συμπατριώτες της και συνολικά 50 εκατομμύρια μετοχές. Οι αλλαγές στις ισορροπίες της παγκόσμιας αγοράς, ωστόσο, μαζί με τις ολοένα αυστηρότερες εκπομπές ρύπων που απαιτούν διαρκή ανακατανομή κεφαλαίων και προτεραιοτήτων, οδήγησαν τις δυο εταιρίες στο «πάγωμα» των κοινών τους προσπαθειών και την επανεξέταση της δημοσιονομικής πολιτικής τους.

Διαβάστε επίσης: «Πρώτοι αγρότες» οι Έλληνες!

Εν τέλει η συνεργασία τερματίστηκε, με την Toyota να βγάζει «στο σφυρί» όλο το μερίδιο στην Izuzu και τις μετοχές, αφήνοντας όμως ανοιχτή την πόρτα για μελλοντικές προσπάθειες-εφόσον το επιτρέψουν οι συνθήκες.

 

Get it on Google Play Download on the App Store