Τέλος τα κόκκινα φανάρια από την Audi (+video)

Το νέο σύστημα που εξελίσσει η Audi και φέρει την ονομασία Green Light Optimized Speed Advisory (GLOSA), αναμένεται να βοηθήσει αρκετά στη λύση του κυκλοφοριακού προβλήματος.

Πως θα διερωτάστε και θα σας λύσουμε ευθύς αμέσως την απορία! Το συγκεκριμένο σύστημα, έχει τη δυνατότητα να ενημερώνει τους οδηγούς πως πρέπει να προσαρμόσουν την ταχύτητά τους, ώστε να μη χρειαστεί να σταματήσουν στον ερυθρό σηματοδότη που αναμένεται να συναντήσουν στη διαδρομή τους.

Δείτε ακόμη: «Τάπα» το νέο Audi A1 στο τεστ αποφυγής ταράνδου (+video)

Σαφώς και μιλάμε για πολύπλοκη και προηγμένη τεχνολογία, την vehicle-to-infrastructure (V2I), την οποία αξιοποιεί το σύστημα GLOSA. Πιο συγκεκριμένα, επικοινωνεί με τους φωτεινούς σηματοδότες για να μάθει τον χρονισμό τους και εν συνεχεία παρέχει αυτή τη πληροφορία στο αυτοκίνητο, ώστε ο οδηγός να συνεχίζει την πορεία του χωρίς να σταματάει στα φανάρια.

Διαβάστε επίσης: Audi A1 και Q2 σε πιο οικονομικές τιμές

Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός πως σε κάθε υπολογισμό που πραγματοποιεί το Glosa, λαμβάνει υπόψη του και τα εκάστοτε όρια ταχύτητας. Σε αυτό το σημείο να αναφέρουμε πως το GLOSA εφαρμόζεται ήδη σε επιλεγμένα μοντέλα της Audi, ήδη από το 2017 στις αγορές των Η.Π.Α. μιας και εκεί, πάνω από 4.700 διασταυρώσεις των μεγαλουπόλεων τα φανάρια είναι εξοπλισμένα για να υποστηρίζουν τη συνεργασία με το GLOSA.

Get it on Google Play Download on the App Store