Tesla κάνει φτερά σε δευτερόλεπτα!(+video)

Είναι γεγονός πως έχουμε μπει για τα καλά στην ηλεκτρονική εποχή, όπου τα περισσότερα πράγματα ελέγχονται ηλεκτρονικά, ακόμα και τα αυτοκίνητα που λατρεύουμε.

Αυτή η ψηφιακή εποχή που ζούμε, έχει φέρει τα πάνω κάτω ακόμα και στον τρόπο με τον οποίο γίνονται οι κλοπές. Όπως ακριβώς έγινε καπνός ένα ολοκαίνουργιο Tesla μέσα σε ελάχιστα δευτερόλεπτα, με τους κλέφτες να το αρπάζουν… ηλεκτρονικά!

Δείτε ακόμα: Tesla Model 3 έπεσε από 12 μέτρα ύψος! (+video)

Οι hackers ολοένα κι αυξάνονται και πλέον δε μένουν μόνο στους προσωπικούς υπολογιστές, αλλά έχουν επεκτείνει τις δραστηριότητές τους, μιας και πλέον «χτυπάνε» και αυτοκίνητα. Οι κλέφτες λοιπόν στην περίπτωση που σας αναφέρουμε εκμεταλλεύτηκαν το σύστημα keyless entry του Tesla, υπoκλέπτοντας το σήμα από τον πομπό του ηλεκτρονικού κλειδιού με τη βοήθεια ηλεκτρονικής συσκευής, με αποτέλεσμα να αποκτήσουν πρόσβαση στο αυτοκίνητο εντός 14 δλ., ενώ σε λιγότερο από μισό λεπτό εξαφανίστηκαν.

Στα πλάνα που κατέγραψε κάμερα ασφαλείας, ο ένας κλέφτης έχει τη συσκευή ανίχνευσης μέσα στην τσάντα του, υποκλέπτει το σήμα του κλειδιού, που βρίσκεται εντός της κατοικίας και άμεσα το στέλνει στον συνεργό. Ο άτυχος κάτοχος κατάλαβε τι γίνεται, αλλά μέχρι να αντιδράσει οι κλέφτες την είχαν κοπανήσει.

Η έρευνα της γερμανικής λέσχης αυτοκινήτου ADAC αποκάλυψε ότι 230 από τα 237 αυτοκίνητα εύκολα ξεγελιούνται και θεωρούν ότι το πραγματικό κλειδί είναι δίπλα τους, ενώ στην πραγματικότητα δεν είναι, με ότι αυτό συνεπάγεται!

Διαβάστε επίσης: Οι Κινέζοι αποφεύγουν να παρκάρουν δίπλα σε Tesla!

Δείτε το βίντεο για να καταλάβετε πως έγινε η κλοπή!

Get it on Google Play Download on the App Store