Τέθωρας τριαξονικό και V8 ντίζελ Land Cruiser (+video)

Η Toyota κυκλοφόρησε την τελευταία γενιά Land Cruiser (J300) πέρσι, αλλά εξακολουθεί να κατασκευάζει το J70 του 1984. Για την ακρίβεια όχι απλά το διαθέτει, αλλά οι παραγγελίες έχουν κλείσει μέχρι το 2024 λόγω αυξημένης ζήτησης!. Παρά την αξιοσέβαστη ηλικία του, το ιαπωνικό pick up δεν πτοείται από το πέρασμα των ετών και δέχεται διαρκώς αναβαθμίσεις. Μια από τις πιο εκτεταμένες και -κυριολεκτικά- μάχιμες, έρχεται από την SVI Engineering.

Το MAX 3 Six-Wheeler της, που αποκαλύφθηκε στο Africa Aerospace and Defense Show  στη Νότια Αφρική, βασίζεται στο Land Cruiser J79. Όπως υποδηλώνει το όνομά του, έχει 6 τροχούς μέσω τρίτου άξονα, αλλά και έναν τροποποιημένο μεσαίο που ευθυγραμμίζει τους τροχούς με τους μπροστινούς,  διορθώνοντας μια «ανωμαλία» του J79, σύμφωνα με τον SVI. Επιπλέον, οι δύο πιο πίσω άξονες επωφελούνται από δισκόφρενα (αντί ταμπούρων στο Land Cruiser) και προσφέρουν την απαραίτητη επιπλέον επιβραδυντική ισχύ, που επιβάλλει το αυξημένο βάρος.

Το ετοιμοπόλεμο Land Cruiser διαθέτει ένα πλήρως ανασχεδιασμένο και θωρακισμένο αμάξωμα, που μπορεί να επιβιώσει σε επίθεση με τουφέκια και χειροβομβίδες κατά προσωπικού. Ως στάνταρ, προσφέρει επίπεδο προστασίας EN1063 BR6 αλλά μπορεί προαιρετικά να αναβαθμιστεί σε BR7. Η SVI Engineering πρόσθεσε επίσης ενισχυμένη αντιστρεπτική πίσω και αντικατέστησε την ανάρτηση, με νέα και heavy duty αμορτισέρ.

Η ισχύς προέρχεται από τον «αλεξίσφαιρο» κινητήρα 4.5 λτ. V8 τουρμποντίζελ των 205 ίππων και 430 Nm , που μπορεί να υποστηρίξει την κίνηση των  5.500 κιλών. Μέρος αυτού του βάρους αποδίδεται στο σύστημα αναχαίτισης drone, που αποτελείται από ένα ραντάρ και εκτοξευτήρα χειροβομβίδων. Το πρώτο ανιχνεύει τη θέση του εχθρικού drone και το αναγνωρίζει. Κατόπιν, οι πληροφορίες αποστέλλονται στην κεντρική μονάδα, η οποία είναι συνδεδεμένη με τον εκτοξευτήρα χειροβομβίδων, και λαμβάνονται οι απαραίτητες ενέργειες. Μόλις το μη επανδρωμένο καταρριφθεί, μπορεί να ανακτηθεί από κάποιον στρατιώτη χρησιμοποιώντας τη μοτοσικλέτα στην καρότσα του MAX 3.

Get it on Google Play Download on the App Store