Τέτοιες νεκροφόρες δεν έχετε ξαναδεί ποτέ!

Το πιο αντιπαθητικά οχήματα που κυκλοφορούν στους δρόμους, τα οποία όταν τα αντικρίζει κανείς κάνει το σταυρό του και… «φτύνεται», δεν είναι άλλα από τις νεκροφόρες. Όμως είναι αναγκαία για τη μεταφορά του φέρετρου, ενώ όσο και να τα αποφεύγει κανείς, θα βρεθεί κοντά σε ένα τέτοιο αυτοκίνητο, όταν δυστυχώς χρειαστεί.

Οι περισσότερες νεκροφόρες που βλέπουμε βασίζονται κυρίως σε παλαιότερες Mercedes, όμως κατά καιρούς έχουμε δει στο διαδίκτυο και πιο σπάνια μοντέλα, όπως Maserati, Rolls-Royce, Jaguar, μέχρι και Tesla! Ωστόσο, πολύ πιο μακριά από εδώ και συγκριμένα στην πόλη Κόρδομπα της Αργεντινής, μια εταιρεία διασκευάζει πιο «κοινά θνητά» μοντέλα σε νεκροφόρες.

Στις φωτογραφίες θα δείτε Toyota Corolla, Peugeot 208 και 308, Ford Focus, Citroen C4 κ.λπ. Η εταιρία Carrozados Rosano κρατάει από το αρχικό όχημα το εμπρός τμήμα έως τις μεσαίες κολόνες του αμαξώματος και από εκεί και πέρα διαμορφώνει ανάλογα ένα πολυτελή χώρο για να χωράει το φέρετρο. Άλλωστε πρόκειται για μια εταιρεία με πολυετή εμπειρία στη μετασκευή τέτοιων οχημάτων, η οποία ξεκίνησε το 1961. Εκτός από νεκροφόρες κάνει και άλλες μετατροπές, όπως λιμουζίνες μήκους πολλών μέτρων, ασθενοφόρα και προσθέτει καμπίνες σε αγροτικά και σε τράκτορες.

Get it on Google Play Download on the App Store