Θα προσφέρεται κι ως ηλεκτρικό το νέο Fiat Panda!

Οι τελευταίες πληροφορίες σχετικά με το μέλλον του δημοφιλούς Fiat Panda, αναφέρουν πως το νέο μοντέλο θα μας έρθει εντός του 2021, έχοντας στη γκάμα του και μια αμιγώς ηλεκτροκίνητη έκδοση, η οποία θα κυκλοφορήσει 2 χρόνια μετά.

Έπειτα από την ανακοίνωση ότι το νέας γενιάς ηλεκτρικό Fiat 500 θα μας έρθει στα μέσα του 2020, η ιταλική μάρκα δήλωσε ότι ετοιμάζει πυρετωδώς και τη νέα γενιά Panda, καθώς και την ηλεκτρική version του.

Δείτε ακόμα: Δοκιμή Fiat Panda 0.9 TwinAir 80 HP CNG

Όπως και το πρωτότυπο μοντέλο Centoventi που παρουσιάστηκε από τη Fiat στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης το 2019, το ηλεκτρικό Panda θα προσφέρει τη δυνατότητα στον υποψήφιο αγοραστή να προσαρμόζει τις μπαταρίες του αυτοκινήτου, ανάλογα με τις ανάγκες μετακίνησής του. Αυτό μεταφράζεται ότι ο υποψήφιος αγοραστής θα μπορεί να προσθέσει μέχρι και τρία επιπλέον στοιχεία, με σκοπό να αυξήσει την αυτονομία του, κάτι που θα μεταβάλει κι ανάλογα το κόστος απόκτησης. Πλήρες μπαταριών, (5 συστοιχίες) το ηλεκτρικό Panda, σύμφωνα με την Fiat θα μπορεί να καλύψει έως και 500 χλμ., ενώ με το ένα στοιχείο, η αυτονομία θα αγγίζει μόλις τα 100 χλμ.

Διαβάστε επίσης: Επίσημο: Μόνο ηλεκτρικό το επόμενο Fiat 500

Στο κομμάτι της εξωτερικής σχεδίασης τώρα και σύμφωνα με τον CEO της μάρκας, Olivier Francois, η νέα γενιά Panda θα έχει αρκετά κοινά σχεδιαστικά χαρακτηριστικά με το πρωτότυπο Centoventi. Άλλωστε η Fiat έχει ανακοινώσει πως σκοπεύει να κατασκευάσει μοντέλα που θα βασίζονται πάνω στο Panda και στο «500», αφήνοντας στο περιθώριο άλλες κατηγορίες, όπως τα μεσαία, τα premium ή τα σπορ μοντέλα. Κίνηση, που εν πολλοίς βασίζεται στις μέχρι τώρα πωλήσεις του Panda. Κατά το πρώτο εξάμηνο του 2019, η Fiat έχει πουλήσει 105.534 μοντέλα, νούμερο αυξημένο κατά 15% σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο.

Get it on Google Play Download on the App Store