Θα σας άρεσε να είναι έτσι το νέο Kia Sportage;

Η Hyundai τάραξε τα νερά με τη σχεδίαση του νέου Tucson κι από ό,τι φαίνεται, ανάλογα σχέδια έχει η Kia για το επόμενο Sportage.

Δείτε ακόμα: Kia Stonic 1.0 T-GDi με τιμή που «τα σπάει»

Στα renderings του Auto Express βλέπουμε ένα εντελώς διαφορετικό αυτοκίνητο που έχουμε συνηθίσει, με έμφαση στις έντονες γραμμές, το δυναμικό σχήμα και τη σπορτίφ διάθεση. Οι Κορεάτες θέλουν να ξεχωρίζουν σε μια πολυπληθή κατηγορία και η ριζική ανανέωση της εμφάνισης του πιο επιτυχημένου SUV τους, θα εξυπηρετήσει στο έπακρο τον σκοπό. Η χαρακτηριστική «μύτη τίγρης» εδώ είναι μεγαλύτερο από κάθε φορά, πλαισιωμένη από αιχμηρά φωτιστικά σώματα και μυώδες καπό.

Διαβάστε επίσης: Οι επιδόσεις του νέου Hyundai Tucson

Στο προφίλ διακρίνουμε έντονα ανάγλυφο σχήμα, ειδικά στις πίσω πόρτες, ενώ το πίσω μέρος ξεχωρίζει χάρις στα γωνιώδη και μικρότερα φωτιστικά σώματα, που μεγαλώνουν την επιφάνεια κάλυψης από τη λωρίδα εντείνοντας την αίσθηση του πλάτους.

Δείτε ακόμα: Ποια πρωτιά είχε το Kia Sportage το 1995;

To Sportage 5ης γενιάς θα βασίζεται στην πλατφόρμα του Tucson ΜΚ4, έχοντας κοινά μηχανικά σύνολα με αυτό. Οι 1.600άρηδες κινητήρες βενζίνης T-GDI και ντίζελ CRDi, με ή χωρίς ήπιο υβριδικό σύστημα, θα απαρτίζουν τη γκάμα του μεσαίου SUV της Kia. Οι αποδόσεις, όπως στο Tucson, θα ποικίλουν από τα 115 έως τα 180 άλογα, ενώ η plug-in υβριδική έκδοση των 265 συνδυαστικών ίππων (1.6 τούρμπο βενζίνη 180 ίππων και ηλεκτρικό μοτέρ 60 ίππων)  θα τοποθετηθεί στην κορυφή της γκάμας. Πληροφορίες για έκδοση αντίστοιχη του Tucson N (ένα Sportage GT, ας πούμε), με τον 2.5άρη τούρμπο δεν υπάρχουν ακόμα. Μέχρι τα μέσα του 2021 όμως, οπότε και περιμένουμε το νέο Sportage να κάνει πρεμιέρα, ποτέ δεν ξέρεις.

Get it on Google Play Download on the App Store