Θα τα θέλατε έτσι τα νέα Opel Corsa OPC & GSi;

Προ ημερών η Opel μας παρουσίασε τη νέα γενιά του Opel Corsa και οι ανεξάρτητοι σχεδιαστές πήραν φωτιά, δημιουργώντας τις sport εκδόσεις του, OPC και GSi.

Η 6η γενιά του δημοφιλούς μοντέλου της Opel θα προσφέρεται για πρώτη φορά με ηλεκτρική έκδοση, η αυτονομία της οποίας θα αγγίζει τα 330 χλμ. Βέβαια θα υπάρξουν και εκδόσεις με κινητήρες βενζίνης και πετρελαίου, ωστόσο ακόμα είναι άγνωστο αν θα δούμε και σπορ μοντέλα. Ωστόσο ο ανεξάρτητος σχεδιαστής X-Tomi Design δημιούργησε ψηφιακά σχέδια για τις σπορ εκδόσεις GSi και OPC.

Δείτε ακόμη: Ιδού το ηλεκτρικό Opel Corsa-e και επίσημα!

Ξεκινώντας με την έκδοση GSi, αυτή στο σχέδιο έχει αποκτήσει μεγαλύτερους αεραγωγούς στο κατώτερο σημείο του εμπρός προφυλακτήρα, ο οποίος φέρει διαφορετική σχεδίαση, ενώ νέες είναι και οι ζάντες. Ο σχεδιαστής δεν μας αποκάλυψε πως οραματίζεται μηχανικά το νέο GSi, αλλά για όσους δεν θυμούνται να σας πούμε πως το υπάρχον Corsa GSi διαθέτει έναν turbo κινητήρα 1.4 λίτρων με ισχύ 150 ίππων.

Διαβάστε επίσης: Οικονομικά diesel: Hyundai i20, Opel Corsa, Toyota Yaris, VW Polo

Σε ότι αφορά την εμφάνιση του Corsa OPC, αυτή σαφέστατα και είναι ακόμα πιο macho, με την μάσκα να είναι ελαφρώς μεγαλύτερη, ενώ φέρει και το κλασικό άνοιγμα στο τελείωμα του καπό, όπως και η υπάρχουσα γενιά OPC. Οι ζάντες διαθέτουν έναν εκπληκτικό σχεδιασμό, ο οποίος αφήνει σε κοινή θέα τις ευμεγέθεις δαγκάνες των φρένων, ενώ διακρίνεται η αεροτομή στο τέλος της οροφής. Για την ιστορία, το τελευταίο Corsa OPC είχε ισχύ 207 ίππων χάρη στον υπερτροφοδοτούμενο κινητήρα των 1.600 κ.εκ. (διαβάστε εδώ τη δοκιμή).

Get it on Google Play Download on the App Store