Θλίψη για τα παρατημένα γραφεία ομάδας F1

Θα σας πάμε μερικά χρόνια πίσω, τότε που στην F1 υπήρχε κι η ομάδα της Caterham, ιδιοκτησίας του Μαλαισιανού δισεκατομμυριούχου, Tony Fernandes.

Ο Tony Fernandes αποφάσισε να μπει στη Formula 1 το 2010 και να ιδρύσει την Lotus Racing, με την άδεια του ομίλου Lotus.

Δείτε ακόμα: Παγκόσμιο ρεκόρ donuts από την Caterham (+videos)

Τον Νοέμβριο του 2011, η ομάδα ζήτησε από την επιτροπή της Formula 1 τη σεζόν του 2012, να αλλάξει επίσημα ως κατασκευαστής το όνομά της από Lotus σε Caterham. Κι αυτό επειδή η ομάδα της Renault, είχε αλλάξει το όνομά της σε Lotus. Η ομάδα της Caterham αγωνίστηκε στη Formula 1 σε 56 αγώνες, από το 2012 έως το 2014, με τον τελευταίο αγώνα να δίνεται στο GP του Abu Dhabi. Μάλιστα την ίδια χρονιά, ο ιδιοκτήτης της ομάδας ανακοίνωσε την πώλησή της σε ένα fund επενδυτών από την Ελβετία και την Μέση Ανατολή. Τότε ξεκίνησε και η αντίστροφη μέτρηση για τα γραφεία της ομάδας, που βρίσκονταν στο Leafield και έφτασαν στην κατάσταση που βλέπετε. Μέχρι και το 2016 οι εγκαταστάσεις ήταν σε καλή κατάσταση, λειτουργικές και είχαν ακόμα ρευματοδότηση.

Διαβάστε επίσης: Πόσες Lotus έχουν πουληθεί σε 56 χρόνια ιστορίας;

Μάλιστα βάνδαλοι εισέβαλαν στα παρατημένα γραφεία κι άφησαν ανεξίτηλη την υπογραφή τους. Πέρα από ότι έκλεψαν οτιδήποτε μπορούσε να πουληθεί, έβαψαν και με σπρέι τους τοίχους. Ελάχιστα πράγματα θυμίζουν την αίγλη του παρελθόντος, όπως κάποια αναμνηστικά που βρίσκονται ακόμα στους τοίχους!

Get it on Google Play Download on the App Store