Θύμα των ρύπων το VW Golf GTI

Το VW Golf GTI ξαφνικά εξαφανίστηκε από το επίσημο site της VW στο οποίο πλέον μπορεί κανείς να δει μόνο την έκδοση Performance με τους 245 ίππους. Αυτό έγινε γιατί πλέον στην απλή του έκδοση δεν είναι διαθέσιμο, καθώς οι νέες προδιαγραφές ρύπων WLTP καθιστούν αναγκαία την τοποθέτηση φίλτρων σωματιδίων. Κάτι που για να γίνει πρέπει να σταματήσει η παραγωγή. Από την άλλη στο site της χώρας μας το αυτοκίνητο συνεχίζει να διατίθεται με τιμή 35.200 ευρώ.

Δείτε ακόμη: Αυτό το VW Golf GTI δεν υπάρχει!

Όσοι μας παρακολουθείτε θα ξέρετε ήδη πως αυτό δεν είναι το μόνο μοντέλο που έχει τη μοίρα αυτή. Πριν από λίγες ημέρες η Peugeot έκανε το ίδιο με τις εκδόσεις GTi του 308, ενώ το ίδιο έπραξε και η BMW με τη Μ3.

Διαβάστε επίσης: Νέο μικρομεσαίο SUV Volkswagen Tharu

Σε σχέση με τον προηγούμενο τρόπο μέτρησης NEDC, υπάρχουν πολλές αλλαγές, οι οποίες στοχεύουν ώστε οι νέες μετρήσεις να έρθουν πιο κοντά στην πραγματική οδήγηση. Εξ ου και η μέτρηση WLTP συμπληρώνεται και από τη μέτρηση RDE, που γίνεται σε πραγματικές συνθήκες στο δρόμο και θα επιβεβαιώνει τη μέτρηση WLTP που γίνεται στο εργαστήριο. Εδώ μπορείτε να δείτε αναλυτικά τις προβλέπουν οι νέες μετρήσεις κατανάλωσης.

Get it on Google Play Download on the App Store