Τι αυτοκίνητο πωλείται κάτω από την κουκούλα;

Για σήμερα, σας έχουμε ένα -κυριολεκτικά- πέπλο μυστηρίου. Ένα πολύ σπάνιο μοντέλο, ιδιαιτέρως περιορισμένης παραγωγής και εξαιρετικά προηγμένο τεχνολογικά, κρύβεται κάτω από την κουκούλα και αναζητά αγοραστή έναντι 50-60.000 λιρών – αλλιώς, 57.874-69.448 ευρώ.

Το εν λόγω αυτοκίνητο διαθέτει φουτουριστικής σχεδίασης 2θέσιο ανθρακονημάτινο αμάξωμά, με μήκος 3.888 χλστ., ζυγίζει 795 κιλά και ο αεροδυναμικός του συντελεστής είναι Cd: 0,189. Παράλληλα δεν διαθέτει εξωτερικούς καθρέπτες, αλλά κάμερες αντί αυτών. Προτεραιότητα του δεν είναι οι επιδόσεις, αλλά η ελάχιστη δυνατή κατανάλωση καυσίμου. Εξ ου και τα 12,7 δλ. για τα 100 χλμ./ώρα από στάση, αλλά και το εξωπραγματικό νούμερο της μέσης τιμής κατανάλωσης, η οποία βρίσκεται στα 0,9 λτ./100 χλμ.! Δεν διαβάσατε λάθος, ούτε πρόκειται για τυπογραφικό. Το μυστηριώδες τετράτροχο «καίει» λιγότερο από 1 λίτρο στα 100 χλμ.

Δείτε ακόμα: «Κάψαμε» 3,3€/100 χλμ. με το SEAT Ibiza 1.0 TGI

Πρόκειται, φυσικά, για το VW XL1. Μια επίδειξη τεχνολογίας από το Βόλφσμπουργκ, που παρουσιάστηκε το 2013 και έκανε παγκόσμιο ρεκόρ χαμηλότερης κατανάλωσης, το οποίο κρατάει μέχρι σήμερα. Διαθέτει plug-in υβριδικό σύστημα, αποτελούμενο από έναν 2κύλινδρο ντίζελ TDI κινητήρα 0.8 λίτρων και απόδοσης 48 ίππων, σε συνέργεια με έναν ηλεκτροκινητήρα 27 ίππων. Η συνδυαστική ισχύς φτάνει τους 75 ίππους και μεταδίδεται στους εμπρός τροχούς, μέσω 7τάχυτου αυτόματου κιβωτίου διπλού συμπλέκτη DSG, και μπορεί να κινηθεί μόνο με την ηλεκτρική ενέργεια για αποστάσεις έως 50 χιλιόμετρα.

Η τελική του ταχύτητα περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 160 χλμ./ώρα, ενώ οι εκπομπές CO2 ανέρχονται στα 21 γρ./χλμ.

Διαβάστε επίσης: Τι γίνεται σε ένα ντίζελ όταν αδειάσει το AdBlue;

To συγκεκριμένο έχει διανύσει μόλις 127 χιλιόμετρα και το βιβλίο service παρουσιάζεται αψεγάδιαστο, με την συντήρηση να είναι σχολαστική παρά τα πολύ λίγα χλμ. Το χρώμα του είναι το Oryx White Pearl και συνδυάζεται με μαύρες επενδύσεις στο εσωτερικό, αλλά και κόκκινη alcantara στα καθίσματα. Όπως είπαμε, η τιμή του εκτιμάται πως θα κυμανθεί μεταξύ 57 και 70 χιλιάδων ευρώ.

Get it on Google Play Download on the App Store