Τι έχει για πρώτη φορά το νέο Honda Civic;

Η νέα γενιά του Honda Civic δεν μετρά παρά μερικές μέρες από την παρουσίασή της, ενσωματώνοντας πλειάδα νέων τεχνολογιών. Κάποιες εξ αυτών, για πρώτη φορά στα 49 χρόνια πορείας του!

Οι Ιάπωνες έδωσαν μεγάλη έμφαση στις high tech εκφάνσεις του Civic 11ης γενιάς, προσφέροντας αφειδώς ψηφιακά χαρακτηριστικά στην καμπίνα των επιβατών. Όλες οι εκδόσεις, ανεξαιρέτως εξοπλιστικού επιπέδου, διαθέτουν μερικώς ή πλήρως ψηφιακό πίνακα οργάνων. Κίνηση που συνιστά πρωτιά για Civic. Οι εκδόσεις LX, Sport και EX εξοπλίζονται με μια οθόνη LCD 7 ιντσών, έχοντας σε ψηφιακή μορφή στροφόμετρο και ταχύμετρο αριστερά, ενώ δεξιά υπάρχει και κανονική βελόνα για το ταχύμετρο.

Η κορυφαία Touring, δε, έχει το προνόμιο του να είναι η πρώτη στα χρονικά του μοντέλου, με πλήρως ψηφιακό πίνακα οργάνων. Η διάσταση φτάνει τις 10,2 ίντσες και διαθέτει μια μικρότερη οθόνη LCD, που απεικονίζει τις ενδείξεις του trip computer και λοιπών λειτουργιών. Το πλουσιότερα εξοπλισμένο Civic επίσης διαθέτει μια οθόνη αφής 9 ιντσών στην κορυφή του ταμπλό.

Οι παροχές προς τους επιβάτες και οι πρεμιέρες συνεχίζονται για το Civic Touring, αναφορικά και με την ηχητική υπόκρουση. Premium ηχοσύστημα τοποθετείται επίσης για πρώτη φορά στο ιαπωνικό μικρομεσαίο, εν προκειμένω με την υπογραφή της Bose. Αποτελείται από 11 ηχεία, ένα woofer 8 ιντσών στο κέντρο του πίσω μέρους και 12κάναλο ενισχυτή, εξασφαλίζοντας πως η διαβίωση των επιβαινόντων στα ενδότερα του πλουσιότερου Civic MK11 θα είναι μια εμπειρία, που θα θέλουν να ζουν καθημερινά.

Πέρα από τα gadgets, ιστορικά υψηλά επίπεδα πετυχαίνει η ακαμψία του πλαισίου. Η τεχνοτροπία Advanced Compatibility Engineering (ACE) της Honda είναι σχεδιασμένη με γνώμονα τόσο το παρόν, όσο κυρίως το μέλλον και εστιάζει στη μεγιστοποίηση της δομικής αντοχής, με παράλληλη μείωση του βάρους. Κάτι που καθίσταται εφικτό με το συνδυασμό ελαφριών υλικών, όπως αλουμίνιο, και χάλυβα υψηλής αντοχής. Ως αποτέλεσμα, το σασί του Civic MK11 ανακοινώνεται ως το πιο άκαμπτο στα χρονικά του! Η στρεπτική ακαμψία είναι αυξημένη κατά 8% σε σχέση με το σημερινό, ενώ η καμπτική δυσκαμψία βρίσκεται στο +13%!

Get it on Google Play Download on the App Store