Τι είναι αυτό που «φοβίζει» τη Mazda;

Η Mazda σκέφτεται σοβαρά το ενδεχόμενο να κατασκευάσει ένα νέο σπορ μοντέλο με Wankel κινητήρα, όμως τα στελέχη της μάρκας έχουν ένα μεγάλο προβληματισμό: Πώς θα αντιδράσει το αγοραστικό κοινό με τον ερχομό του νέου σπορ αυτοκινήτου, που δεν θα είναι και τόσο φιλικό προς το περιβάλλον.

Αυτό δήλωσε ο επικεφαλής του τμήματος σχεδιασμού της Mazda, Ikuo Maeda, ο οποίος παραδέχτηκε, πως για τη μάρκα παραμένει ένα όνειρο να κατασκευάσει ένα καινούριο σπορ αυτοκίνητο με Wankel κινητήρα, αλλά δεν είναι σίγουρος για το πώς αυτό θα γίνει πραγματικότητα.

Δείτε ακόμα: Νέο ηλεκτρικό Mazda MX-30 με πόρτες α λα RX-8!

Ο κ. Maeda δήλωσε: «Δεν ξέρω πως ή αν, θα αντικαταστήσουμε το RX-8. Πρέπει να δούμε τι πιστεύει η κοινωνία και πως θα είναι το οικονομικό περιβάλλον για την αποδοχή της κατασκευής ενός τέτοιου sport αυτοκινήτου». Και συνέχισε λέγοντας πως η Mazda θα μπορούσε να θεωρηθεί ως ανεύθυνη αν βάλει σε παραγωγή ένα τέτοιο μοντέλο, όταν οι άλλοι κατασκευαστές επενδύουν έναν πακτωλό χρημάτων για την κατασκευή ηλεκτρικών οχημάτων, με σκοπό να προσφέρουν φιλικά προς το περιβάλλον, αυτοκίνητα. Αυτός άλλωστε είναι κι ένας βασικός ανασταλτικός παράγοντας, όπου σύμφωνα με τον κ. Maeda, «αν το αγοραστικό κοινό σκεφθεί αρνητικά για τη μάρκα, σκεπτόμενο ότι ένα μοντέλο επιδόσεων θα επιβαρύνει κι άλλο το περιβάλλον, είναι κάτι που δεν θα το θέλαμε».

Διαβάστε επίσης: Φέρνει νέο diesel κινητήρα η Mazda το 2020

Αυτό όμως που θέλει ο κ. Maeda, είναι στο άμεσο μέλλον να κατασκευαστεί μια MPS έκδοση με Wankel μοτέρ του νέου Mazda3! «Αν δείτε τη γκάμα των μοντέλων μας, το Mazda3 είναι ιδανικό να γίνει το σπορ μοντέλο που επιθυμούμε με περιστροφικό κινητήρα, άψογα προσαρμοσμένο στις ανάγκες της μάρκας».

Get it on Google Play Download on the App Store