Τι είναι τούτο; Learjet έγινε… Limojet

Πιθανότατα να μην το έχετε ξαναδεί. Πρόκειται για ένα πρώην Learjet, που με τα χρόνια έγινε… Limojet και έχει βγει στην αγορά. Μάλιστα, δεν είναι η πρώτη φορά που διατίθεται προς πώληση.

H τελευταία φορά που βγήκε σε δημοπρασία το εν λόγω… όχημα ήταν στα μέσα του 2021, αλλά οι προσφορές σταμάτησαν στα 570.000 ευρώ.

Τώρα, η λιμουζίνα με βάση το Learjet κατέληξε σε μια αντιπροσωπεία της Mitsubishi, στο Ιλινόις των ΗΠΑ, άγνωστο ακόμα με ποιο τρόπο, αλλά αυτό δεν έχει τόσο σημασία, όσο η τιμή που πωλείται: κρατηθείε λοιπόν καλά μη σας πιάσει κανένα… τζετ λαγκ και σημειώστε ότι η τιμή της «ιπτάμενης» λιμουζίνας είναι 3,6 εκατ. ευρώ, με τη σημερινή ισοτιμία δολαρίου-ευρώ.

Όπως προαναφέρθηκε, πρόκειται για ένα πρώην Learjet 35 που «έσκιζε» τους ουρανούς, αλλά στις αρχές της δεκαετίας του 2000 αποσύρθηκε και μετατράπηκε σε αυτό που βλέπετε σήμερα. Η κατασκευή του λέγεται πως διήρκεσε περισσότερες από 40.000 ώρες σε 12 χρόνια και με κόστος 950.000 ευρώ, γι’ αυτό η τιμή που ζητείται είναι τόσο υψηλή.

Κατά τη μετατροπή του ιδιωτικού τζετ σε λιμουζίνα, η άτρακτος έπρεπε να συνδυαστεί με ένα προσαρμοσμένο ατσάλινο πλαίσιο, για το οποίο χρειάστηκαν δύο ολόκληρα χρόνια έρευνας, σχεδιασμού και ανάπτυξης ώστε να κατασκευαστεί. Αυτό που κάνει τη λιμουζίνα να ξεχωρίζει ακόμα περισσότερο, είναι η βαφή Dark Candy Red, όπως ονομάζεται, και ένα σετ από κόκκινες και μαύρες ζάντες 28 ιντσών.

Το εσωτερικό του Limojet έχει πολύ λίγα κοινά με τον προηγούμενο εαυτό του. Υπάρχει ένα μεγάλο κάθισμα ντυμένο με μαύρο δέρμα και κόκκινες ραφές στη μία πλευρά, ενώ η άλλη πλευρά της καμπίνας έχει μια… μπάρα για το ποτό των επιβατών. Υπάρχει επίσης ενδοδαπέδιος φωτισμός, αναβαθμισμένο ηχοσύστημα και μεγάλη τηλεόραση.

Get it on Google Play Download on the App Store