Τι κάνουν οι Ιάπωνες όταν τους παραχωρείς προτεραιότητα;

Στη χώρα μας είναι σπάνιο το φαινόμενο να σε αφήσει κάποιος οδηγός να μπεις στην λωρίδα του, ασχέτως ροής κυκλοφορίας και ταχύτητας. Ακόμα, δε, κι αν πέσεις σε κάποιον ευγενικό ή είσαι ο ίδιος «ιππότης», υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να αρχίσει «συναυλία» από τους οδηγούς που ακολουθούν, με τις κόρνες σε ρόλο τενόρου. Εννοείται μιλάμε για τους σωστούς οδηγούς, που επιχειρούν να αλλάξουν λωρίδα με την κείμενη διαδικασία (άναμμα φλας, τσεκάρισμα καθρεπτών κ.λπ.) και όχι για τους άμυαλους που κάνουν σφήνες. Οι Ιάπωνες πάντως, μας βάζουν σε άλλη μια περίπτωση τα γυαλιά.

Δείτε ακόμα: 0-100 με Datsun 120Y του 1978! (+video)

Στη Χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου, οι κανόνες σωστής συμπεριφοράς και ο σεβασμός στο συνάνθρωπο είναι πολύ ψηλά στην ιεραρχία της παιδείας, φανερώνοντας μια υποδειγματικά δομημένη κοινωνία. Για αυτό τον λαό, λοιπόν, ακόμα και μια μικρή χειρονομία, όπως το να ελαττώσεις ταχύτητα και να επιτρέψεις στον προπορευόμενο να πραγματοποιήσει ελιγμό, αποτελεί μια πρώτης τάξεως ευκαιρία πιστοποίησης της ευγενούς κουλτούρας των Γιαπωνέζων. Εξάλλου, μιλάμε για ανθρώπους που γαλουχήθηκαν με τη νοοτροπία της αυτοταπείνωσης/αυτοτιμωρίας σε περίπτωση αποτυχίας (βλέπε χαρακίρι) και πραγματοποιούν απεργία, φορώντας μαύρα περιβραχιόνια.

Διαβάστε επίσης: Γερμανία VS Ιαπωνίας: Ποιος «γυρνάει» καλύτερα; (+video)

Αυτή η θαυμαστή κάστα ανθρώπων, λοιπόν, όταν τους αφήσεις να αλλάξουν λωρίδα ή να εισέλθουν σε δρόμο, σού ανάβουν στιγμιαία τα αλάρμ για να σε ευχαριστήσουν! Μάλιστα, το εγχώριο υπουργείο Μεταφορών ενημερώνει τους επισκέπτες για αυτό το συνήθειο, ώστε να μην ανησυχούν και πέφτουν στα φρένα.

Get it on Google Play Download on the App Store