Τι όχημα οδηγούσατε στον Στρατό;

Όλοι όσοι έχουν περάσει από τον Ελληνικό Στρατό για να κάνουν τη θητεία τους, έχουν βιώσει πολλά και οι αναμνήσεις έχουν μείνει ανεξίτηλες στο μυαλό τους. Ειδικά εκείνοι που πάντα βρίσκονταν στην πρώτη γραμμή σε στρατόπεδο μακριά από τον πολιτισμό και έβλεπαν τον τόπο καταγωγής τους με το… καλαμάκι, έχουν πολλά να διηγούνται.

Δείτε ακόμα: REO δείχνει τα δόντια του εκτός δρόμου (+video)

Οι περισσότεροι έχουν υπηρετήσει 18 μήνες στον Στρατό Ξηράς, 20 μήνες στην Πολεμική
Αεροπορία και 22 μήνες στο Πολεμικό Ναυτικό. Σήμερα οι μήνες έχουν μειωθεί στους 9 ή 12 και οι συνθήκες είναι καλύτερες από παλαιότερα. Ανάλογα το στρατόπεδο και τον Κλάδο υπήρχαν τα «μαύρα» και τα πιο ευνοϊκά, όμως εκτός από τις κακές στιγμές, υπήρχαν και οι καλές. Άλλοι μπορεί να έτρεχαν στα βουνά και στις θάλασσες σε ασκήσεις λίγες μέρες πριν απολυθούν και άλλοι είχαν πάει στο σπίτι τους με τιμητικές άδειες πολύ καιρό πριν λήξει η θητεία τους.

Δείτε ακόμα: Μετέτρεψαν στρατιωτικό όχημα σε τροχόσπιτο! (+video)

Πόσοι δεν έχετε κάνει περίπολο μες στο κρύο και στη βροχή, σκοπιά «γερμανικό νούμερο», πεζοπορίες χιλιομέτρων φορτωμένοι με όπλο – κράνος – εξάρτηση κάτω από τον καυτό ήλιο και έχετε μείνει σε σκηνάκια; Σίγουρα πάρα πολλοί, όπως και ο γράφων που απολύθηκε από την Καλαμωτή της Χίου το 1999.

Όμως, όσοι αγαπούν το αυτοκίνητο, έβλεπαν ακόμα και τα οχήματα του στρατού, όπως τις Mercedes G-Class, τα REO, τα Stayer και τα τεθωρακισμένα οχήματα με τροχούς ή ερπύστριες ως μια διέξοδο για οδηγούν και να φεύγουν έστω και για λίγες ώρες από το στρατόπεδο για περιπολίες, ασκήσεις και ώνια.

Δείτε ακόμα: Τέλος εποχής για τα θρυλικά Στάγιερ!

Εσείς, όταν υπηρετήσατε στον Στρατό, οδηγούσατε κάποιο όχημα; Ποιο ήταν αυτό και πως ήταν η εμπειρία και η συμβίωση μαζί του;

Get it on Google Play Download on the App Store