Τι σχέση έχει ένα παλιό Land Cruiser με τη BMW;

Toyota και BMW ήρθαν κοντά με την εξέλιξη της Supra MK5 και αναμένεται να επεκτείνουν τη συνεργασία τους, καθώς ακούγεται πως η κορυφαία έκδοση GRMN θα διαθέτει τον κινητήρα της νέας M3. Οι περισσότεροι φαν της ιαπωνικής φίρμας δεν κρύβουν τη δυσαρέσκειά τους, όμως υπάρχουν μερικοί που αντλούν έμπνευση για τα προσωπικά τους αυτοκίνητα. Ας ρίξουμε μια ματιά στο συγκεκριμένο Land Cruiser, για παράδειγμα.

Δείτε ακόμα: Ρετρό και συλλεκτικό νέο Toyota Land Cruiser Heritage

Όπως βλέπουμε, μόνο εργοστασιακό δεν είναι. Πρόκειται για ένα FJ62 του 1988, με εμπρός προφυλακτήρα της ARB, φώτα της Hella, φιμέ τζάμια, χρώμα Nissan Grey, πίσω προφυλακτήρα της Kaymar με θήκες για δυο μπιτόνια, 17άρες ζάντες της ICON και ελαστικά BFGoodrich All-Terrain T/A. Κάτω από το καπό συναντάμε έναν V8 4.8 λίτρων της GM, με απόδοση 275 ίππων και συνδυαζόμενο με αυτόματο 4άρι κιβώτιο. Παρόλες τις βελτιώσεις στα μηχανικά μέρη, το περισσότερο ενδιαφέρον συγκεντρώνεται στο εσωτερικό.

Διαβάστε επίσης: Πωλείται Toyota Corolla του 1995 με 1.001 χλμ.!

Ο ιδιοκτήτης του αυτοκινήτου είναι μεγάλος θιασώτης της BMW Σειράς 5 E34. Όντας εντυπωσιασμένος από την ποιότητα, την άνεση και την ησυχία της καμπίνας του βαυαρικού σεντάν, ήθελε κάτι ανάλογο -στο μέτρο του εφικτού, εννοείται- για το σκληροτράχηλο Toyota. Τοποθέτησε, λοιπόν, όχι μόνο το σαλόνι από μια 5άρα αλλά και ηχομονωτικό υλικό, σε πάτωμα και οροφή (όχι της BMW)!

Δείτε ακόμα: Εξαιρετική BMW M3 CSL με 14.484 χλμ.

Το συνολικό κόστος των μετατροπών ανήλθε στις 104.094 δολάρια (91.040 ευρώ) και μέχρι σήμερα, το αυτοκίνητο έχει διανύσει 321.868 χλμ. Για να συνεχίσει να «οργώνει» άσφαλτο και βουνά, απαιτούνται τα ανάλογα χρήματα. Προς το παρόν, η τιμή πώλησης βρίσκεται στις 65.000 δολάρια (56.849 ευρώ) και απομένει μια εβδομάδα για την λήξη της δημοπρασίας. Κάτι που σημαίνει ότι δεν αποκλείεται να ξεπεράσει τις 70.000 δολάρια.

Get it on Google Play Download on the App Store