Τι στραβά βλέπετε σε αυτή τη φωτογραφία;

Η καθημερινή κίνηση στους δρόμους επιφυλάσσει πολλά στραβά και ανάποδα, από την πιο κοντινή κιόλας απόσταση. Γι’ αυτό κάθε οδηγός πρέπει να βρίσκεται σε εγρήγορση και να είναι οπλισμένος με πολύ υπομονή. Καθενός τα νεύρα μπορούν εύκολα τα τεντώσουν και να φτάσουν στα όριά τους, λόγω των μποτιλιαρισμένων δρόμων, αλλά και γιατί άλλοι οδηγοί κάνουν του κεφαλιού τους, δίχως να υπολογίζουν τους υπόλοιπους.

Βέβαια σε κάθε περίπτωση δεν χρειάζεται εκνευρισμός, αλλά ηρεμία στο τιμόνι, γιατί αν ανάψουν αίματα, τότε αυξάνονται οι πιθανότητες να προκληθεί ένα ατύχημα. Πόσες φορές δεν σας έχει τύχει για παράδειγμα να μπαίνει ξαφνικά σφήνα στην αριστερή λωρίδα της εθνικής οδού ένα αυτοκίνητο που κινείται με χαμηλή ταχύτητα (ακόμα και κάτω από το προβλεπόμενο όριο) και μπροστά ο δρόμος είναι άδειος;

Ακόμα χειρότερα όταν το όχημα είναι μεγάλο και βαρύ (π.χ. φορτηγό ή λεωφορείο) το οποίο «κατσικώνεται» για αρκετά χιλιόμετρα αριστερά, αντί να βρίσκεται στη μεσαία λωρίδα ή στη δεξιά ως οφείλει; Όπως συμβαίνει και στη φωτογραφία που βλέπετε. Καταρχήν το βυτίο με ανώτατο όριο ταχύτητας 80 χλμ./ώρα, έχει περάσει τα 90 χλμ./ώρα. Επίσης, ο οδηγός του στην προσπάθειά του να προσπεράσει όσο το δυνατόν περισσότερα αυτοκίνητα από τη μεσαία λωρίδα, έχει «καβαντζώσει» την άδεια αριστερή, δημιουργώντας ουρά αυτοκινήτων από πίσω, που περιμένουν πότε θα μπει στη μεσαία λωρίδα. Κατόπιν η χρήση του φλας περιττή, ενώ σε κοντινή απόσταση από πίσω ακολουθεί άλλο αυτοκίνητο ή μπορεί να πλησιάζει ένα μηχανάκι.

Κάποιοι θα πείτε «Ωχ αδερφέ! Τη δουλειά του ήθελε να κάνει ο άνθρωπος!» Σίγουρα, αλλά δυστυχώς με λάθος τρόπο…

Get it on Google Play Download on the App Store