Τι θα λέγατε για αγροτική Skoda Octavia RS;

Την περασμένη εβδομάδα η Skoda αποκάλυψε τη νέα Octavia RS iV, η οποία για πρώτη φορά στην ιστορία της διαθέτει plug-in hybrid κινητήρα, συνδυάζοντας τις δυναμικές επιδόσεις με χαμηλή κατανάλωση και εκπομπές ρύπων.

Το υβριδικό σύνολο τoυ τσεχικού μεσαίου αποτελείται από τον 1.4 TSI των 150 ίππων, ένα ηλεκτροκινητήρα ισχύος 115 ίππων, μια μπαταρία ιόντων λιθίου 13 kWh και ένα 6άρι DSG που μεταφέρει τη δύναμη στους εμπρός τροχούς. Η συνδυαστική απόδοση των 245 ίππων και 400 Nm ροπής προσφέρει επιτάχυνση στο 0-100 χλμ./ώρα σε 7,3 δλ. και τελική ταχύτητα 225 χλμ./ώρα. Πρόσθετα, η κορυφαία Octavia μπορεί να διανύσει έως 60 χιλιόμετρα με μόνο τη χρήση της ηλεκτρικής ενέργειας, ενώ σε μεικτές συνθήκες οι εκπομπές CO2 είναι 30 γρ./χλμ. (WLTP).

Δείτε ακόμα: Skoda Octavia έτοιμη για τα πανηγύρια!

Για τους πιο παραδοσιακούς, θα προστεθούν στο εγγύς μέλλον ο 2λιτρος TSI των 245 ίππων και ο 2λιτρος TDI των 204 ίππων, που συναντάμε στα νέα VW Golf GTI και GTD. Μια έκδοση με τον ισχυρό πετρελαιοκινητήρα σε αγροτική εκτέλεση, δεν θα «χάλαγε» κανέναν. Κάτι που γνωρίζει ο X-Tomi, που μετά την Coupe, παρουσιάζει τη φανταστική Octavia Pick Up. Σε μονοκάμπινη εκδοχή και με αρκετά σπορ προσανατολισμό, με τις χρωμιωμένες μπάρες στο πλάι και τις 19άρες ζάντες αλουμινίου, μαζί με το εμπρός μέρος της κανονικής RS.

Διαβάστε επίσης: Νέο Skoda Superb Scout παντός χρήσης και τερέν

H τελευταία φορά που είδαμε αγροτικό Skoda ήταν το 2001, όταν σταμάτησε η παραγωγή του Pick-up – ενός μικρού επαγγελματικού, στην κατηγορία του Fiat Strada, που βασιζόταν στο Felicia.

Get it on Google Play Download on the App Store