Τι θα λέγατε για ένα ηλεκτρικό Subaru STI;

Η Subaru άνοιξε ένα νέο, και για πρώτη φορά ηλεκτρικό, κεφάλαιο στην 68χρονη ιστορία της, με την παρουσίαση του Solterra. Όποτε ακούμε για μοντέλο των «Πλειάδων» βέβαια, περιμένουμε και έκδοση STI.

Ο XTomi φαντασιώθηκε ένα Solterra STI και το έκανε πραγματικότητα, σε ψηφιακή μορφή. Το σήμα κατατεθέν Blue Electric χρώμα δεν θα μπορούσε να λείπει, ούτε τα ροζ σηματάκια της Subaru Tecnica International, από κοινού με το επιθετικό bodykit, τον αεραγωγό στο καπό και τις μεγάλες ζάντες. Οι τελευταίες δεν είναι βαμμένες χρυσαφί, αλλά ούτως ή άλλως τα τελευταία STI δεν ενστερνίζονται το ίδιο φανατικά με παλιότερα το εν λόγω χρωματισμό στους τροχούς. Ο αεραγωγός στο καπό επίσης, είναι καθαρά διακοσμητικός καθότι δεν στέλνει φρέσκο αέρα σε κάποιο intercooler.

H κορυφαία έκδοση του Solterra διαθέτει δυο ηλεκτροκινητήρες (έναν εμπρός-έναν πίσω), οι οποίοι αποδίδουν συνδυαστικά 218 ίππους και 336 Nm ροπής. Τα 100 χλμ./ώρα από στάση έρχονται σε 7,7 δλ. και η τελική ταχύτητα περιορίζεται στα 160 χλμ./ώρα, οπότε δύσκολα μπορείς να το χαρακτηρίσεις ως άξιο μοντέλο για να φορέσει τα σήματα της STI. Η βάση, όμως, υπάρχει. Τετρακίνητο είναι, η ροπή των ηλεκτροκινητήρων υπάρχει. Μια βελτιωμένη εκδοχή αυτών, στα 300 άλογα ας πούμε, που θα μπορούσε να τεθεί αντιμέτωπη με τα VW ID.4/ID.5 GTX, αποτελεί βάσιμο σενάριο.

Get it on Google Play Download on the App Store