ΤΗΟR 24: Η νταλίκα με τους 3.473 ίππους!

Τέτοιο δημιούργημα, είμαστε σίγουροι ότι δεν έχετε ξαναδεί! Γιατί πολύ απλά τέτοιες ιδέες δεν προκύπτουν συνεχώς! Τουναντίον, πρώτα δημιουργούνται στο μυαλό ενός «τρελού» κι έπειτα γίνονται πράξη! Με κάθε κόστος!

Βέβαια στην περίπτωση του Mike Harrah, το κόστος δεν ήταν πρόβλημα, μιας και είναι ένας εκατομμυριούχος με πάθος στις νταλίκες και ήθελε να φτιάξει μια εξωφρενικά γρήγορη.

Δείτε ακόμα: Με 43 χλμ./ώρα, Ι.Χ. εξαϋλώνεται από νταλίκα! (+video)

Ο Mike πέρα από αρκετά λεφτά, έχει κι αγωνιστική καριέρα με φορτηγά, μοτοσικλέτες, αλλά και ταχύπλοα. Χρειάστηκε αρκετά χρόνια να δημιουργήσει έναν τράκτορα με τεράστιο diesel κινητήρα, ο οποίος για να προσαρτηθεί θα απαιτούνταν κι ειδικές τροποποιήσεις στο σασί του. Όμως, όπως έχει πει κι ο συγγραφέας Πάουλο Κοέλιο «όταν κάτι το θες πολύ, τότε όλο το σύμπαν συνωμοτεί για να το αποκτήσεις».

Έτσι λοιπόν, ένα απόγευμα που ο Mike οραματιζόταν το project του, έλαβε ένα τηλεφώνημα από έναν άντρα από το San Pedro. Αυτός τον ενημέρωσε ότι υπάρχουν δυο κινητήρες Detroit Diesel 12V-71, που είχαν παρθεί από ένα 30μέτρο σκάφος! Η αγορά έγινε σε χρόνο dt και όλα άρχισαν να μπαίνουν στη θέση τους. Η μεγαλύτερη σπαζοκεφαλιά ήταν πως θα τοποθετηθούν οι κινητήρες ώστε να λειτουργούν ως ένας, ενώ θα έπρεπε να επεκτείνουν και το σασί για να μπορέσει να χωρέσει!

Διαβάστε επίσης: Προσπέραση νταλίκας σε…υψηλή ανάλυση! (+video)

Οι μηχανικοί έστυψαν το μυαλό τους και κατάφεραν να δημιουργήσουν έναν κινητήρα κτήνος, με συνολική χωρητικότητα 27,9 λίτρα, ενώ μεγάλωσαν κι όσο χρειάζονταν το σασί της νταλίκας για να μπορέσει να τοποθετηθεί. Έτσι και σύμφωνα με τον Mike, στις 2.500 σ.α.λ., το Thor 24 αποδίδει 3.473 ίππους, με την δύναμη να περνάει στους δυο πίσω άξονες (υπάρχει και ειδικά εξελιγμένο διαφορικό) από το κιβώτιο ταχυτήτων Allison HT740. Η καμπίνα θυμίζει αεροσκάφος, μιας κι ο Mike έχει 24 διαφορετικά όργανα που αποτυπώνουν την εύρυθμη λειτουργία του κινητήρα. Η ολοκλήρωση του Thor 24 διήρκεσε 7 χρόνια και το συνολικό κόστος έφτασε τα 6,4 εκατομμύρια ευρώ.

Get it on Google Play Download on the App Store