Το άχρηστο πάρκινγκ των 100.000+ ευρώ!

Πολλές περιοχές υποφέρουν από την έλλειψη χώρων στάθμευσης. Το πρόβλημα με το παρκάρισμα σε συγκεκριμένες πόλεις του Λεκανοπεδίου, είναι χρόνιο και άλυτο. Τα πάρκινγκ φαντάζουν ως μονόδρομος, με αρκετούς κατοίκους ή ανθρώπους που εργάζονται στις περιοχές εκείνες να αναγκάζονται σε μηνιαίες ή ετήσιες μισθώσεις, προκειμένου να έχουν εξασφαλισμένη μια θέση και το κεφάλι τους ήσυχο.

Τα ίδια και ακόμα χειρότερα συμβαίνουν στο Λονδίνο, όπου συν τοις άλλοις είναι «φαρμάκι» το κόστος ζωής. Εκεί, ακόμα και μια θέση πάρκινγκ μπορεί να κοστολογηθεί σε τιμή κανονικού σπιτιού! Αυτές που βλέπουμε στις φωτογραφίες, ανήκουν στην πιο φημισμένη συνοικία της αγγλικής πρωτεύουσας και μία από τις ακριβότερες στον πλανήτη: το Knightsbridge. Άλλως γνωστό ως το μέρος που εδρεύουν τα Harrods. Περιοχή όπου μόνο τον αέρα δεν πληρώνεις και με σοβαρό πρόβλημα στάθμευσης. Κατά συνέπεια αν έχεις χώρο για πάρκινγκ, θησαυρίζεις.

Ο υπόγειος αυτός χώρος είτε δεν ξεκίνησε ως πάρκινγκ, είτε προοριζόταν για πολύ μικρότερα αυτοκίνητα. Όπως και να ‘χει, πλέον αποτελεί επένδυση και πηγή δυνατού εισοδήματος. Η χωροταξία των θέσεων είναι τέτοια που επιτρέπει τη φιλοξενία τετράτροχων δεδομένων διαστάσεων, καθώς το πλάτος της συγκεκριμένης ανέρχεται στα 2 μέτρα και το μήκος στα 5,5 μ. Το θέμα είναι πως ο χώρος δεν οριοθετείται από σήμανση, αλλά από τοίχους. Κάτι που σημαίνει πως σε ένα φαρδύ αυτοκίνητο, όπως καλή ώρα η Ford Mustang 1ης γενιάς, δεν ανοίγουν καν οι πόρτες! Όπερ εστί βγαίνεις από το παράθυρο, σαν τους Dukes, και περπατάς πάνω στο αμάξι για να φύγεις! Το οξύμωρο είναι πως η Mercedes A-Class, στα αριστερά, φαίνεται να πιάνει τη μεγαλύτερη θέση, ενώ το Audi (μάλλον TT RS) δεξιά επίσης δείχνει να απολαμβάνει περισσότερου αέρα.

Δείτε ακόμα: Έσκασε το λάστιχο στο ηλεκτρικό πατίνι. Τώρα τι γίνεται; (+videos)

Παρόλα αυτά, είπαμε. Σε τέτοιες περιοχές είναι να μην πέφτεις στην ανάγκη του άλλου. Μία ανάγκη που εδώ τιμάται στις 85.000 λίρες (100.650 ευρώ)! Τόσο πουλάει τη θέση ο σημερινός ιδιοκτήτης, που έχει φροντίσει να λειάνει κάποια σημεία ώστε να μην κινδυνεύει με γρατζουνιά η Mustang. Ποιο είναι το ακόμα πιο οξύμωρο; Στη ‘Stang ο οδηγός κάθεται κανονικά αριστερά, οπότε η πόρτα ευθυγραμμίζεται με ένα άνοιγμα που οδηγεί σε σκάλα, συνεπώς ανοίγει. Σε δεξιοτίμονο, όμως, «βλέπει» τοίχο!

Get it on Google Play Download on the App Store