To Audi A7 νίκησε τον… τάρανδο (+video)

Το τεστ αποφυγής ταράνδου έχει την τάση να «αγχώνει» τις αυτοκινητοβιομηχανίες, καθώς τα αποτελέσματα -και κυρίως- τα πλάνα από τις δοκιμές μπορούν να προκαλέσουν προβλήματα στην υστεροφημία ενός μοντέλου.

Δείτε ακόμα: Λαμπάδιασε Audi A7 στις δοκιμές εξέλιξης

Το Audi A7 Sportback δεν «καταλαβαίνει» από ζητήματα του είδους, διεκπεραιώνοντας με συνοπτικές διαδικασίες τη δοκιμασία απότομης αλλαγής λωρίδας. Ξεκινώντας από τα 75 χλμ./ώρα, το μεγάλο Audi πραγματοποίησε 4 φορές το τεστ, κάθε φορά κουβαλώντας 1 χλμ./ώρα παραπάνω στην τιμονιά. Η τελική δοκιμασία ήταν στα 78 χλμ./ώρα, στην οποία το «αυτί» του Α7 δεν φάνηκε να ιδρώνει, αν και ο οδηγός του βρήκε τον κώνο στην είσοδο του δεύτερου διαδρόμου.

Στο σλάλομ το premium μοντέλο δε δυσκολεύτηκε να κρατήσει σταθερή ταχύτητα 70 χλμ./ώρα, με περιορισμένη την κλίση του αμαξώματος. Βέβαια θα πρέπει να αναφέρουμε ότι το συγκεκριμένο ήταν εξοπλισμένο με την προαιρετική αερανάρτηση, καθότι η βασική έκδοση του πολυτελούς σεντάν εξοπλίζεται με συμβατική ανάρτηση.

Διαβάστε επίσης: Επίσημο: Νέο Audi A1 χωρίς diesel

Αξίζει να σημειωθεί ότι το A7 Sportback εκτείνεται σε μήκος 4,98 μ., το πλάτος του είναι (1,9 μ. και το βάρος τους είναι 1.974 κιλά.

Δείτε παρακάτω το βίντεο από το τεστ αποφυγής ταράνδου:

Get it on Google Play Download on the App Store