Το αυτοκίνητο με τους πιο ευχαριστημένους κατόχους

Η κατοχή ενός αυτοκινήτου και η καθημερινή συμβίωση με αυτό μπορεί να είναι από πολύ ευχάριστη έως δυσάρεστη. Γεγονός που έχει να κάνει με πάρα πολλούς τομείς, από την ποιότητα κατασκευής και την οδική συμπεριφορά, έως την εμφάνιση προβλημάτων και το λειτουργικό κόστος.

Μία από τις έρευνες ικανοποίησης κατόχων που πραγματοποιούνται κάθε χρόνο και είναι από τις πιο γνωστές, είναι η Drive Power του Βρετανικού περιοδικού και site Auto Express. Φέτος, έγιναν αλλαγές στον τρόπο της συλλογής και της ανάλυσης δεδομένων, μέσα από δεκάδες χιλιάδες κατόχους αυτοκινήτων, που μοιράστηκαν τις απόψεις τους για τα οχήματά τους. Κατόπιν των αναλύσεων και των στατιστικών στοιχείων που συνέλεξαν, στην πρώτη θέση της κατάταξης του Drive Power 2022 με ποσοστό ικανοποίησης 93,31% βρέθηκε το Kia XCeed.

Το μικρομεσαίο Crossover πέτυχε δύο νίκες στην κατηγορία του: Εξωτερική εμφάνιση και οδική συμπεριφορά. Επίσης, σύμφωνα με τους ιδιοκτήτες του, κανένα άλλο αυτοκίνητο δεν έχει καλύτερη ποιότητα, πιο αποτελεσματικά φρένα ή άμεσο τιμόνι. Δεν υπάρχει τομέας στον οποίο το XCeed να μην έχει καλή απόδοση. Οι κάτοχοί του δήλωσαν ενθουσιασμένοι με τον σχεδιασμό της καμπίνας, την άνεση των εμπρός καθισμάτων, την εξαιρετική ορατότητα και το πόσο όλα είναι προσεκτικά κατασκευασμένα, χρησιμοποιώντας υλικά εξαιρετικής ποιότητας.

Επίσης, δήλωσαν για την οθόνη αφής ότι είναι ευανάγνωστη και με άμεση απόκριση, ενώ η Kia έχει εξασφαλίσει μια καλή ισορροπία μεταξύ φυσικών χειριστηρίων και αφής. Όλη η τεχνολογία που φέρει είναι εύκολη στη χρήση, όπως και το γεγονός ότι η σύνδεση ενός smartphone στο infotainment δεν αποτελεί ταλαιπωρία. Θετικά κρίθηκε ακόμα το σύστημα κλιματισμού και θέρμανσης, όπως και το ομαλό στις αλλαγές κιβώτιο ταχυτήτων.

Όσον αφορά την πρώτη πεντάδα, στη δεύτερη θέση της κατάταξης βρέθηκε το Mazda CX-5 με ποσοστό ικανοποίησης 92,2%, τρίτο ήταν το Kia Rio (92,18%), τέταρτο το Hyundai Kona (91,9%) και πέμπτο το Skoda Kodiaq (91,52%).

Get it on Google Play Download on the App Store