Το αυτόνομο αποφάσισε να πατήσει τον πεζό…

Ο παραπάνω τίτλος μοιάζει βγαλμένος από σενάριο επιστημονικής φαντασίας, είναι όμως πέρα για πέρα αληθινός και αναφέρεται στο ατύχημα που συνέβη πριν από περίπου δύο μήνες, όταν ένα αυτόνομο αυτοκίνητο της Uber πάτησε πεζό, που διέσχιζε δρόμο με το ποδήλατό του στα χέρια (διαβάστε περισσότερα για το συμβάν εδώ).

Δείτε ακόμη: Η Mercedes X-Class διέπρεψε σε τεστ αποφυγής εμποδίου (+video)

Σύμφωνα λοιπόν με τα στοιχεία που έχουν εξεταστεί μέχρι τώρα από τα αρμόδια όργανα, το αυτοκίνητο με το αυτόνομο λογισμικό της Uber προκλήθηκε από λάθος του λογισμικού, το οποίο ενώ αναγνώρισε το εμπόδιο, έκρινε πως δεν συντρέχει λόγος για να επέμβει και να αντιδράσει αμέσως.

Αυτό συμβαίνει γιατί το συγκεκριμένο λογισμικό που τοποθετείται στα αυτόνομα μοντέλα της Uber είναι έτσι προγραμματισμένο ώστε να μπορεί να αναγνωρίσει αν ο κίνδυνος εμπρός είναι τέτοιος που να απαιτεί άμεση αντίδραση ή όχι. Για παράδειγμα αν μια σακούλα, την οποία έχει πάρει ο αέρας, βρεθεί εμπρός από το αυτοκίνητο, το λογισμικό δεν αναγνωρίζει άμεσο κίνδυνο και έτσι δεν επεμβαίνει ακαριαία. Είναι θέμα ευαισθησίας του λογισμικού…

Διαβάστε επίσης: Αλλάζουν τα τέλη κυκλοφορίας για το 2019 (+video)

Ο τεχνικός έλεγχος δεν έχει ολοκληρωθεί και περιμένουμε και εμείς όπως είναι λογικό με αγωνία το τελικό πόρισμα των εμπειρογνωμόνων για να δούμε τελικά τι ακριβώς συνέβη. Θυμίζουμε πάντως πως η Uber έχει έρθει σε εξωδικαστικό συμβιβασμό με τους συγγενείς του θύματος.

Get it on Google Play Download on the App Store