Το diesel ποτέ δεν πεθαίνει!

Αυτό τουλάχιστον ισχυρίζεται η Daimler, η οποία εξέδωσε σχετικό δελτίο τύπου προκειμένου να υπερασπιστεί το παρόν και το μέλλον των πετρελαιοκινητήρων. Σκοπός της είναι να μας πείσει πως οι πετρελαιοκινητήρες πλέον είναι σύγχρονοι και λιγότερο επιβλαβείς για το περιβάλλον, ενώ υπάρχουν ακόμη πολλά περιθώρια βελτίωσής τους.

Δείτε ακόμη: Γιατί να μην πιάνετε την αντλία από το βενζινάδικο;

Συγκεκριμένα, η Daimler λέει πως οι σύγχρονοι πετρελαιοκινητήρες εξακολουθούν να πλεονεκτούν έναντι των βενζινοκινητήρων, ενώ υπάρχουν μία σειρά από μέτρα τα οποία εύκολα προσφέρουν μείωση σε εκπομπές ρύπων, όπως για παράδειγμα η εφαρμογή ενός λογισμικού.

Διαβάστε επίσης: Τι είναι το AdBlue στους κινητήρες diesel

Μάλιστα αναφέρει πως αυτή την στιγμή οι μηχανικοί της δουλεύουν για τη δημιουργία πετρελαιοκινητήρων οι οποίοι θα λειτουργούν ακόμη και παράγοντας λιγότερο από 80 γρ./χλμ. CO2. Μάλιστα στις δηλώσεις της δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στα ηλεκτροκίνητα αυτοκίνητα λέγοντας πως από το 2025 αυτά θα κοστίζουν το ίδιο με τα προηγμένα συμβατικά μοντέλα με μοτέρ εσωτερικής καύσης. Επίσης τόνισε πως θα επενδύσει 9.000.000.000 ευρώ προκειμένου να είναι στην κορυφή της ηλεκτροκίνησης.

Get it on Google Play Download on the App Store