Το επόμενο VW Golf GTI δεν θα είναι υβριδικό

Χαράς ευαγγέλια για τους «πιουρίστες», οι οποίοι μέσα σε έναν ορυμαγδό υβριδοποίησης των νέων μοντέλων, θα ακούσουν με ευτυχία πως το επόμενο Golf GTI θα απαρνηθεί τα ηλεκτρικά μοτέρ.

Δείτε ακόμα: «Στα πράσα» το νέο VW Golf

Η φημολογία για αντικατάσταση της σημερινής γενιάς με ένα υβριδικό σύνολο είχε φουντώσει, ιδιαίτερα μετά την παρουσίαση του Skoda Vision RS. Το τσέχικο πρωτότυπο πρακτικά σκιαγράφησε το επερχόμενο Scala RS, με το Vision να διαθέτει 245 ίππους από τον συνδυασμό του 1.5 TSI των 150 ίππων με έναν ηλεκτροκινητήρα απόδοσης 102 ίππων. Έχοντας βαφτιστεί ως «πονοκέφαλος του Golf» και με δεδομένο πως τα δυο μοντέλα θα μοιράζονται την πλειονότητα των μηχανικών μερών, δεν ήταν λίγοι (για την ακρίβεια, ήταν πολλοί) αυτοί που πίστευαν πως και το επόμενο GTI θα έχει την ίδια μοίρα.

Σωτήρια παρέμβαση υπέρ του θερμικού κινητήρα φέρεται πως έκανε ο νέος CEO της VWHerbert Diess, ο οποίος δεν είναι μεγάλος φαν των υβριδικών σπορ αυτοκινήτων – σε αντίθεση με τον προκάτοχό του, Matthias Müller, που είχε σαν προτεραιότητα το υβριδικό Golf GTI. Σύμφωνα με βρετανικά μέσα το γρήγορο Golf 8ης γενιάς θα διατηρήσει τον 2λιτρο TSI κάτω από το καπό, με αυξημένη απόδοση που θα κυμαίνεται άνω των 250 ίππων. Το GTI Performance θα αντικατασταθεί εξ ολοκλήρου από το TCR, το οποίο θα βρίσκεται στα επίπεδα του σημερινού (290 ίπποι) και θα συνδυάζεται αποκλειστικά με το 7αρι DSG. Το απλό GTI θα προσφέρει την επιλογή και χειροκίνητο 6τάχυτου κιβωτίου.

Διαβάστε επίσης: Νέο VW Golf GTI TCR με αγωνιστική αύρα

Φυσικά οι υβριδικές εκδόσεις δεν πρόκειται να απουσιάζουν από την γκάμα του επόμενου Golf, με τον 1.5 TSI και τον 2.0 TDI να είναι -προς το παρόν- οι σίγουροι «μνηστήρες» ηλεκτρικού μοτέρ.

Get it on Google Play Download on the App Store