Το εσωτερικό περιστροφικού κινητήρα στις 18.000 σ.α.λ. (+video)

Ο περιστροφικός κινητήρας είναι και αυτός όπως και ο παλινδρομικός, θερμικός. Μόνο που αντί για πιστόνια που κινούνται παλινδρομικά μέσα στους κυλίνδρους, έχει έναν ρότορα που περιστρέφεται μέσα σε έναν θάλαμο. Εκεί δημιουργούνται τρεις ξεχωριστοί θάλαμοι με την περιστροφή του ρότορα. Στον έναν γίνεται η είσοδος του μείγματος, στον άλλον η καύση και στον τρίτο η εξαγωγή των καυσαερίων. Αυτό δημιουργεί την κίνηση του ρότορα, ο οποίος με τη σειρά του μεταφέρει την δύναμη στον κινητήριο άξονα.

Δείτε ακόμη: Τι είναι η γωνία κάμπερ, κάστερ και σύγκλιση των τροχών;

Και για να το δούμε αυτό στην πράξη, το κανάλι Warped Perception για ακόμη μία φορά ετοίμασε ένα καταπληκτικό video, στο οποίο χρησιμοποιεί μία μινιατούρα περιστροφικού κινητήρα, που γυρίζει στις 18.000 σ.α.λ. περίπου. Και το καλύτερο είναι πως έχει διαφανές καπάκι για να μπορούμε να βλέπουμε τι ακριβώς συμβαίνει μέσα στο μοτέρ και πως περιστρέφεται ο ρότορας. Ο ήχος ακόμη και από αυτό το μικρό μοτεράκι είναι υπέροχος.

Διαβάστε επίσης: Η Mazda επαναφέρει τον Wankel

Όσοι πάντως θέλετε να δείτε με περισσότερη λεπτομέρεια πως λειτουργεί ο περιστροφικός κινητήρας δεν έχετε παρά να κάνετε κλικ εδώ και να δείτε το ίδιο μοτέρ σε εξαιρετικά αργή κίνηση (super slow motion).

Get it on Google Play Download on the App Store