Το Ford Mondeo θα συνεχίσει ως crossover

Η Ford αναθεωρεί πολλά γύρω από τη δραστηριότητά της στις διεθνείς αγορές, αλλά και σε ό,τι αφορά την παραγωγή ορισμένων μοντέλων. Για το λόγο αυτό, το Mondeo θα συνεχίσει μεν την καριέρα του, αλλά ως crossover.

Δείτε ακόμα: Η Ford δίνει κοψοχρονιά το Mondeo

Μια εξέλιξη που αποτελούσε κοινό μυστικό στις τάξεις του «Μπλε Οβάλ» και επιβεβαιώθηκε από το Autocar, το οποίο αλίευσε ένα έγγραφο από ευρωπαϊκή ιστοσελίδα της εταιρείας, που αναφέρει τη λίστα με τα εργαλεία για τους μηχανικούς κατά την εκτέλεση συντήρησης. Σε αυτά, εντοπίζεται το όνομα «Mondeo Model Year 2022». Κάτι που σημαίνει πως το μεσαίο Ford θα διατηρήσει το «βαφτιστικό» του, συνεχίζοντας μια παράδοση που κρατάει από το 1993.

Οι ίδιες πηγές, αλλά και φωτογραφίες από πρωτότυπα δοκιμών, μαρτυρούν πως η μετεξέλιξη σε crossover είναι προαπαιτούμενο για την επιβίωση. Η 5η γενιά του Mondeo θα βασίζεται στην πλατφόρμα C2, αυτή που πατάνε τα Focus και Kuga, όντας διαθέσιμο με κινητήρες βενζίνης, ντίζελ, ήπιο και plug-in υβριδικό. Η πρόκληση για τη Ford συνίσταται στην εμπορική τοποθέτηση του αυτοκινήτου. Αυτή τη στιγμή, στην γκάμα της φίρμας γίνεται πανικός από crossover και SUV μοντέλα: Fiesta Active, Puma, EcoSport, Focus Active, Kuga. Κατά πάσα πιθανότητα θα τοποθετηθεί ανάμεσα στο Focus Active και το Kuga, αν και δεν αποκλείεται να αναλάβει την κορυφή της γκάμας – τουλάχιστον στο ευρωπαϊκό κομμάτι. Να αναφέρουμε, δε, πως κάτι αντίστοιχο εξετάζει η Opel για το μέλλον του Insignia.

Διαβάστε επίσης: Υβριδικό και άνω των 400 ίππων το νέο Ford Focus RS

Η παρουσίαση του νέου Mondeo εικάζεται πως θα έρθει στο τρίτο τρίμηνο του 2021.

 

 

Get it on Google Play Download on the App Store