To Google Maps έστειλε 100 οδηγούς στα χωράφια! (+video)

Η τεχνολογία λογίζεται ως το δίπολο «ευχής-κατάρας»: από την μία χρησιμοποιείται για την επίλυση σχεδόν κάθε προβλήματος, από την άλλη μπορεί να δημιουργήσει επιπλέον ζητήματα. Το Google Maps στο Κολοράντο θέλησε να κάνει το πρώτο, αλλά τελικά δημιούργησε χάος.

Όλα ξεκίνησαν από ένα τροχαίο στην εθνική προς το αεροδρόμιο του Ντένβερ. Οδηγοί που ήθελαν να προλάβουν τις πτήσεις τους -ή απλά δεν ήθελαν να κολλήσουν στο μποτιλιάρισμα- επέλεξαν την λειτουργία της «Παράκαμψης» στους Χάρτες. Η διαδρομή ορίστηκε και οι οδηγίες αρχικά φαίνονταν να τους γλυτώνουν από την ταλαιπωρία. Μέχρι που ένα-ένα, αυτοκίνητα άρχισαν να μαζεύονται σε έναν λασπωμένο χωματόδρομο. Και το χειρότερο; Λόγω του δύσβατου εδάφους κόλλησαν, δημιουργώντας παράλληλο και off road μποτιλιάρισμα!

Δείτε ακόμα: Κουμπιά ή οθόνες στο εσωτερικό;

Συνολικά πάνω από 100 οδηγοί την «πάτησαν», με τους πιο τυχερούς να καταφέρνουν να περάσουν χάρις στην τετρακίνηση των SUV τους. Χαρακτηριστικό είναι πως μια γυναίκα μετέφερε άλλους 6 στο αεροδρόμιο (δεν διευκρινίζεται αν ήταν 7θεσιο το αυτοκίνητο ή έγιναν «σαρδέλες»), δίχως όμως να επιστρέψει αλώβητη στον πολιτισμό, καθώς η μπροστά αριστερή ζάντα και ο προφυλακτήρας θα χρειαστούν επισκευή.

Διαβάστε επίσης: Γιατί είναι κακό να οδηγούμε με ανοιχτά τα πίσω παράθυρα;

Η Google από την μεριά της τώρα, δήλωσε πως για το αλαλούμ έφταιγε ο καιρός. Οι Χάρτες είχαν ενημερωθεί πρόσφατα και ο εν λόγω δρόμος ήταν δηλωμένος ως επαρχιακός, που περνούσε μέσα από χωράφια. Πρόσφατες βροχές, ωστόσο, πλημμύρισαν την περιοχή και μετέτρεψαν το τοπίο σε βάλτο. Οπότε σύμφωνα με τους Αμερικανούς, η παράκαμψη ήταν σωστή – αλλά σε λάθος timing.

Get it on Google Play Download on the App Store