Το Hummer επιστρέφει και ως SUV (+video)

Η επιστροφή του Hummer προκάλεσε αίσθηση από πολλές απόψεις. Καταρχάς, είναι αποκλειστικά ηλεκτρικό. Δεύτερον, και ακόμα πιο σοκαριστικά, αποδίδει 1.014 ίππους και 15.592 Nm! Τρίτον, πρόκειται για pick up. Σε μια εποχή όπου τα SUV αποτελούν εμπορική αυτοκρατορία, δεν νοείται μοντέλο τέτοιων προδιαγραφών να μη διατεθεί σε τέτοια έκδοση.

Οι Αμερικανοί το ξέρουν πολύ καλά, εξ ου και η εξέλιξη πεντάθυρου μοντέλου. Το Hummer, το σωστό, είναι ήδη έτοιμο και το ντεμπούτο του προγραμματίζεται για τις αρχές Απριλίου (στις 3 του μηνός, συγκεκριμένα). Το teaser της GMC μας δείχνει προφίλ το αυτοκίνητο, όπου διακρίνουμε τις κάθετες γραμμές του αμαξώματος και το επιβλητικό παράστημα, παραπέμποντας ευθέως στα προγενέστερα H2/H3. Αλλαγές σε σχέση με το pick up δεν θα πρέπει να περιμένουμε σε εσωτερικό και μηχανικά μέρη, οπότε στην καμπίνα θα υπάρχουν δυο μεγάλες οθόνες, μία 12,3 ιντσών για τον ψηφιακό πίνακα οργάνων και μία 13,4, «αιωρούμενη», στο κέντρο του ταμπλό.

Κάτω από το αμάξωμα, οι 3 ηλεκτροκινητήρες ζαλίζουν την αριθμητική με τα νούμερα ισχύος. Το pick up επιταχύνει στα 100 χλμ./ώρα από στάση μέσα σε μόλις 3 δλ., χρησιμοποιώντας το -ευφάνταστα βαπτισμένο- «Watts to Freedom» launch control, οπότε κάτι ανάλογο θα πρέπει να περιμένουμε και από το SUV. . Η αυτονομία φτάνει μέχρι τα 563 χλμ. και η μπαταρία Ultium, με τη χρήση ταχυφορτιστή, μπορεί να πάρει 161 χλμ. μέσα σε 10 λεπτά.  Τα ηλεκτρονικά συστήματα θα περιλαμβάνουν σίγουρα το ενεργό cruise control (Super Cruise), που μπορεί να οδηγήσει μόνο του το αυτοκίνητο για περισσότερες από 200.000 μίλια (321.869 χλμ.), αλλά για το Crab Mode, το οποίο του επιτρέπει να κινείται διαγώνια, όπως ακριβώς ο κάβουρας, διατηρούμε επιφυλάξεις, λόγω λιγότερο σκληροπυρηνικού προσανατολισμού του SUV.

Get it on Google Play Download on the App Store