Το Hummer επιστρέφει στην Ευρώπη

Πριν από πέντε χρόνια η General Motors μεταβίβασε τα περιουσιακά στοιχεία και τις μετοχές των Opel/Vauxhall στην PSA, βάζοντας το λιθαράκι της στη δημιουργία του κολοσσού Stellantis έπειτα από τη συγχώνευση των Γάλλων με την FCA. Από το 2017 έως σήμερα, αυτή είναι η τελευταία καταγεγραμμένη παρουσία της GM επί ευρωπαϊκού εδάφους. Κάτι που μάλλον θα αλλάξει, μέσω του νέου Hummer.

Σύμφωνα με το Automotive News οι Αμερικανοί ετοιμάζονται για το μεγάλο comeback στη Γηραιά Ήπειρο προς τα τέλη του έτους, με εμπορικό άρμα το αναγεννημένο και αμιγώς ηλεκτρικό πια «θωρηκτό». Κι όχι μόνο αυτό, αλλά θα επανέλθει στα μέρη μας και η Cadillac. Αμφότερες οι περιπτώσεις σε αμιγώς ηλεκτρική μορφή, κάτι που τα Hummer ούτως ή άλλως πληρούν καθώς πλέον είναι μόνο EV. Για την Cadillac κατά πάσα πιθανότητα θα αναλάβει το ολοκαίνουργιο Lyriq, που παρουσιάστηκε πριν λίγες εβδομάδες και μόλις ξεκίνησε την εμπορική του πορεία στις Η.Π.Α.

Επίσημη επιβεβαίωση δεν έχουμε ακόμα, αλλά πριν ένα μήνα η CEO της GM, Mary Barra δήλωνε: «Πριν από πέντε χρόνια πουλήσαμε την Opel στη σημερινή Stellantis και δεν έχουμε τύψεις γι’ αυτό. Ωστόσο, εξετάζουμε την ευκαιρία ανάπτυξης που έχουμε τώρα διότι μπορούμε να ξαναμπούμε στην Ευρώπη ως παίκτης στα ηλεκτρικά. Ανυπομονώ γι’ αυτό». Παρόλο που ο όμιλος του Ντιτρόιτ δεν παράγει πλέον οχήματα στην Ευρώπη, ούτε διαθέτει εκτεταμένο δίκτυο αντιπροσώπων, δεν έχει βγει εντελώς από την αγορά καθώς η Corvette και ορισμένα μοντέλα της Cadillac εξακολουθούν να είναι διαθέσιμα, μέσω περιορισμένου αριθμού επίσημων ντίλερ (η Κορβέτα) και ανεξάρτητων εισαγωγέων (οι Caddies).

Get it on Google Play Download on the App Store