To Hyundai i30 N Fastback πάει «κομμάτια» στο Nurburgring (+video)

Όταν βαφτίζεις τα γρήγορα μοντέλα σου προς τιμήν του Nurburgring σημαίνει πως αφενός είσαι λάτρης της «Πράσινης Κόλασης», αφετέρου έχεις σκοπό να κάνεις τον ανταγωνισμό να ιδρώσει.

Η Hyundai δηλώνει υπερήφανα «ένοχη» και για τα δύο, με το i30 N (N=Nurburgring) να απολαμβάνει αποθεωτικής υποδοχής από κοινό και ειδικούς. Kάτι που ετοιμάζεται να κάνει και η Fastback εκδοχή του, η οποία συνελήφθη να πηγαίνει «τάπα» -που αλλού;- στο Nurburgring. Εμφανισιακά το καμουφλάζ δεν είναι τόσο έντονο, οπότε διακρίνουμε εύκολα τους προφυλακτήρες, τις 19αρες ζάντες και τις πλαϊνές ποδιές από το hatchback, ενώ πίσω εντοπίζουμε τις διπλές απολήξεις της εξάτμισης εκατέρωθεν του διαχύτη, αλλά και ένα αρκετά ευμέγεθες spoiler στο χείλος του πορτμπαγκάζ.

Δείτε ακόμα: Hyundai i30 N ρίχνει καρότσες σε VW Golf GTI (+video)

Μηχανικά δεν αναμένεται να υπάρχουν διαφορές σε σχέση με το i30 N, όπερ σημαίνει πως ο 2.0λιτρος υπερτροφοδοτούμενος 4κύλινδρος θα έχει δυο εκδόσεις κάτω από το καπό: μία με 250 και μία με 275 ίππους ονόματι Performance Pack. Το κιβώτιο -προς το παρόν- είναι αποκλειστικά χειροκίνητο 6 σχέσεων, όμως η Hyundai έχει ανακοινώσει πως θα τοποθετήσει το αυτόματο 7αρι DCT διπλού συμπλέκτη μέχρι το τέλος του 2019. Λογικά το ίδιο θα συμβεί και με το Fastback. Οι επιδόσεις κοντράρουν άνετα τον «γήινο» ανταγωνισμό στα hot-hatches (οτιδήποτε εκτός Honda Civic Type R, Ford Focus RS και λοιπά, δηλαδή) με 6,1 δευτερόλεπτα για τα πρώτα 100 χλμ./ώρα και 250 χλμ./ώρα τελικής ταχύτητας (για την Performance Pack).

Διαβάστε επίσης: Με το Hyundai i30 N στην πίστα των Μεγάρων

Το Fastback θα είναι το τρίτο της οικογενείας Ν, μετά τα i30 και Veloster (δεν διατίθεται στην Ευρώπη), ενώ κατά πάσα πιθανότατα θα ακολουθήσει και το Kona.

Get it on Google Play Download on the App Store