Το Hyundai Kona θα αποκτήσει γρήγορη έκδοση

Το τμήμα N της Hyundai συνεχίζει να μας εκπλήσσει καθώς μετά τα πετυχημένα και ικανά i30 N και Veloster N φαίνεται να ετοιμάζει ένα τρίτο μοντέλο στη σειρά.

Δείτε ακόμα: Οι επιδόσεις του Opel Corsa GSi των 150 PS

Σύμφωνα με βρετανικό μέσο ο Albert Biermann, επικεφαλής της Hyundai N, έχει δώσει εντολές στους μηχανικούς να κατασκευάσουν ένα πρωτότυπο του μικρού crossover χρησιμοποιώντας τον υπερτροφοδοτούμενο τετρακύλινδρο κινητήρα 2.0 λίτρων από το i30 N με διαφορετική όμως ανάρτηση, σύστημα διεύθυνσης και φρένα. Λέγεται ότι θα αποδίδει 250 ίππους που θα περνούν στους εμπρός τροχούς πιθανότατα μέσω ενός χειροκίνητου κιβωτίου έξι ταχυτήτων.

Ο Biermann δήλωσε, «τους είπα (στους μηχανικούς) να κατασκευάσουν το αυτοκίνητο και θα δούμε αν θα το εγκρίνουμε. Πρέπει να είναι ο κινητήρας του i30 Ν. Φυσικά μπορούμε να δώσουμε στο Kona διαφορετικές προδιαγραφές σχετικά με την ανάρτηση και το τιμόνι, αν και υπάρχουν μερικά κοινά μέρη που μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε διότι θα είναι προσθιοκίνητο όπως το i30 Ν. Αλλά ήδη γνωρίζουμε ότι πρέπει να είναι αυτός ο κινητήρας και το κιβώτιο ταχυτήτων για το Kona N».

Εάν δοθεί το πράσινο φως για την παραγωγή, τότε το Hyundai Kona N φημολογείται ότι θα φθάσει πριν από το τέλος της δεκαετίας. Εκτός από τις μηχανικές αναβαθμίσεις θα έχει επίσης ένα πιο επιθετικό στυλ, με μεγαλύτερους μπροστινούς και πίσω προφυλακτήρες, διαχύτη, σπόιλερ και ίσως μια νέα αεροτομή.

Διαβάστε επίσης: Πόσο κάνει το 0-100 χλμ./ώρα το νέο Suzuki Swift Sport;

Η Hyundai ετοιμάζει ήδη την έκδοση Ν του i30 Fastback και θα μπορούσε να εξελίξει επίσης την επόμενη γενιά i20. Στα σχέδια της κορεάτικης φίρμας είναι η προώθηση της νέας σειράς μοντέλων N Line. Αυτά θα είναι πιο ήπια από ότι τα κορυφαία Ν και θα έχουν κάποιες αλλαγές στο στυλ αλλά με λιγότερη δύναμη. Όπως προσθέτει ο Biermann «θα φέρουμε το i30 N Line στην αγορά αργότερα μέσα στο 2018. Έχουμε επαναπροσδιορίσει αρκετά το νέο αυτοκίνητο από το συμβατικό – το τιμόνι, το κιβώτιο, τα ελατήρια. Θα πρέπει να είναι ένα χρήσιμο νέο μοντέλο στη σειρά και να βοηθήσει στην ανέλιξη της μάρκας N».

Get it on Google Play Download on the App Store