Mustang Shelby GT500: Το ισχυρότερο Ford παραγωγής!

Η αναμονή άξιζε τον κόπο τελικά και η Mustang Shelby GT500, προσφέρεται στο τυχερό αγοραστικό κοινό που μπορεί να την αποκτήσει με 760 ίππους. Νούμερο που την ανακηρύσσει ως το ισχυρότερο street legal μοντέλο της Ford.

Η πρώτη επαφή με την συγκεκριμένη Mustang Shelby GT500, έγινε στην έκθεση του Detroit, αλλά μέχρι και σήμερα η κατασκευάστρια εταιρεία δεν είχε ανακοινώσει τα επίσημα τεχνικά χαρακτηριστικά της.

Δείτε ακόμη: Ισοπεδωτική η νέα Ford Mustang Shelby GT500 (+video)

Έτσι λοιπόν, κάτω από το μυώδες και μακρύ καπό, υπάρχει ο υπερτροφοδοτούμενος V8 κινητήρας 5.2 λίτρων, ο οποίος έχει ισχύ 760 ίππων, με την ροπή να εκτοξεύεται στα 847 Nm, όταν αντίστοιχα ο V6 EcoBoost των 3.5 λίτρων του Ford GT αποδίδει 655 άλογα. Η Ford παρέμεινε φειδωλή για τις επιδόσεις του μοντέλου της, ανακοινώνοντας πως η τελική ταχύτητα θα περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 290 χλμ./ώρα, τα πρώτα 400 μέτρα θα τα καλύπτει σε κάτω από 11 δλ., ενώ τα πρώτα 100 χλμ./ώρα θα έρχονται σε λιγότερο από 3 δλ.

Διαβάστε επίσης: Η Ford Mustang γιορτάζει με… donuts! (+video)

Μελετημένη είναι κι η ανάρτηση της Mustang Shelby για να μπορεί να διαχειρίζεται άνετα (όσο το δυνατόν) τη κτηνώδη δύναμη, όπου έχουν τοποθετηθεί ελαφρύτερα ελατήρια και νέα μαγνητοροϊκά αμορτισέρ MagneRide, καθώς και διαφορικό τύπου Torsen. Για λόγους αντοχής το διπλόδισκο 7άρι αυτόματο κιβώτιο είναι της Tremec και βασίζεται στου Ford GT, ενώ ο άξονας μετάδοσης είναι από ανθρακόνημα.

Get it on Google Play Download on the App Store