Το καλύτερο Honda NSX Type R το έχει η… Honda (+video)

Το πρώτης γενιάς Honda NSX ήταν και παραμένει ένα εντυπωσιακό σπορ αυτοκίνητο, το οποίο κατασκευάστηκε από το 1990 έως το 2005. Λίγα χρόνια μετά την έναρξη παραγωγής του η Honda λανσάρισε το 2002 το πιο σπορ με αγωνιστικά χαρακτηριστικά NSX Type R (ή NSX-R) με αρκετές διαφορές και βελτιώσεις σε σχέση με τα «νορμάλ» μοντέλα.

Δείτε ακόμη: Η Lancia Delta Integrale επιστρέφει…

Το συγκεκριμένο που θα δείτε στο παρακάτω βίντεο είναι ίσως το πιο καλοδιατηρημένο στον κόσμο, αφού ανήκει στην Honda και βρίσκεται στο μουσείο Honda Collectrion Hall στην Ιαπωνία, όπου εκεί η Honda διαθέτει περίπου 300 ανακατασκευασμένα αυτοκίνητα και μοτοσικλέτες.

Για τη μείωση του βάρους προς όφελος των επιδόσεων και της οδικής συμπεριφοράς, το NSX Type R υπέστη… δίαιτα και έχασε σχεδόν 120 κιλά, ζυγίζοντας 1.230 κιλά. Οι μηχανικοί της Honda αφαίρεσαν ηχομονωτικά υλικά, το ηχοσύστημα, τη ρεζέρβα, το air condition και κάποιες ηλεκτρικές ευκολίες (εκτός από τα ηλ. παράθυρα). Επιπλέον, τοποθετήθηκαν νέα αγωνιστικά καθίσματα από ανθρακόνημα ειδικά σχεδιασμένα από την Recaro, νέες σφυρήλατες ζάντες αλουμινίου, καθώς και εμπρός καπό και πίσω αεροτομή από ανθρακόνημα. Μέχρι και ο δερμάτινος επιλογέας των ταχυτήτων αντικαταστάθηκε από λεβιέ τιτανίου.

Διαβάστε ακόμη: Honda NSX vs Mercedes-AMG GT R (+video)

Αλλαγές έκαναν οι μηχανικοί της Honda στο στήσιμο των αναρτήσεων και στο μηχανικό κιβώτιο των 6 ταχυτήτων, αυξάνοντας την τελική σχέση μετάδοσης. Την κίνησή του NSX Type R αναλάμβανε το 3.2 λτ. μοτέρ των 276 ίππων και 304 Nm ροπής, το οποίο πρόσφερε επιτάχυνση από 0-100 χλμ./ώρα σε περίπου 5,1 δευτερόλεπτα και τελική ταχύτητα 280 χλμ./ώρα.

Δείτε το άριστα διατηρημένο Honda NSX Type R στο παρακάτω βίντεο:

Get it on Google Play Download on the App Store