To κινέζικο όχημα που δεν «μασάει» από νάρκες

Το όνομα του είναι VP22 και είναι ένα θωρακισμένο όχημα μεταφοράς προσωπικού, το οποίο δεν καταλαβαίνει τίποτε από νάρκες. Για την ακρίβεια, για τη δημιουργία του κινέζικου VP22, οι κατασκευαστές του έχουν επηρεαστεί από τον ρωσικό κλώνο του, το KamAZ Taifun!

Δείτε ακόμα: Μετέτρεψαν στρατιωτικό όχημα σε τροχόσπιτο! (+video)

Η πρώτη δημόσια εμφάνιση του VP22 έγινε το 2017, όντας η μικρότερη έκδοση του Beiben Kaijia 8x8, ενός θωρακισμένου οχήματος μεταφοράς προσωπικού. Πεδίο δράσης του, οι περιοχές όπου η απειλή των ναρκών είναι υψηλή, μεταφέροντας με ασφάλεια τους στρατιώτες, ή υλικό πολέμου. Προσφέρει βαλλιστική προστασία από πυροβόλα όπλα, αλλά κι από οβίδες, ενώ το σχήματος V ενισχυμένο πάτωμα προσφέρει προστασία από νάρκες κι άλλου είδους εκρηκτικά. Μπορεί να φέρει πυροβόλο όπλο μεγάλου διαμετρήματος, αλλά κι έναν εκτοξευτή οβίδων, ανάλογα με τις επιχειρησιακές ανάγκες.

Διαβάστε επίσης: Mercedes G 63 AMG 6×6 για 849.500 ευρώ!

Το θωρακισμένο όχημα VP22 κινείται από turbodiesel κινητήρα ισχύος 432 ίππων, ο οποίος βρίσκεται ακριβώς πίσω από την καμπίνα του πληρώματος. Η δύναμη περνάει σε όλους τους τροχούς μέσω ενός αυτόματου κιβωτίου, με την μέγιστη ταχύτητα να αγγίζει τα 90 χλμ./ώρα, ενώ η αυτονομία του μπορεί να φτάσει έως και τα 600 χλμ.

Δείτε ακόμα: Όταν ο Senna έστυβε το Honda NSX (+video)

Get it on Google Play Download on the App Store