Το κλασικό Mini έγινε MINI Recharged

Ό,τι πιο όμορφο, η μετατροπή ενός κλασικού αυτοκινήτου σε ηλεκτρικό, όπως έγινε στην περίπτωση ενός Mini. Το όχημα, αποχαιρέτησε τον συμβατικό κινητήρα του, εφοδιάστηκε με έναν ηλεκτρικό και έλαβε την ονομασία MINI Recharged, που με αυτόν τον τρόπο συνδέει δύο εποχές της αυτοκίνησης. Την παλαιά και τη μοντέρνα, όπου τα ηλεκτρομοτέρ αντικαθιστούν τα ρυπογόνα θερμικά. Κατ’ αρχάς να αναφερθεί πως ο σερ Πολ Σμιθ, είναι παλιός γνώριμος των φίλων της βρετανικής μάρκας, δραστηριοποιείται πάνω από 50 χρόνια και είναι ο άνθρωπος ο οποίος έβαλε τις βάσεις για το πρότζεκτ.

Το 1998, το MINI Paul Smith Edition παρήχθη σε 1.800 μονάδες και το πρωτότυπο εκείνης της έκδοσης ήταν βαμμένο σε λαμπερό μπλε χρωματισμό, εμπνευσμένο από ένα δείγμα ενός εκ των αγαπημένων πουκαμίσων του Σμιθ. Όσον αφορά στο MINI Recharge, αυτό που κυριαρχεί είναι το γυμνό πάνελ του πατώματος, με ρουστίκ μοκέτες. Εκτός από τα καινοτόμα υλικά που εξοικονομούν πόρους, η σχεδίαση του Σμιθ καταργεί πολλά όργανα σε μερικά σημεία. Για παράδειγμα, ένας μαγνήτης δίπλα στο τιμόνι φιλοξενεί το smartphone, που εκτός από το κοντέρ, αντικαθιστά σχεδόν όλα τα παλιά κουμπιά και τις λειτουργίες του ταμπλό. Μάλιστα, το τιμόνι μπορεί να αφαιρεθεί προκειμένου να διευκολυνθεί η πρόσβαση στο αυτοκίνητο.

«Τρεις λέξεις περιγράφουν άριστα το συγκεκριμένο αυτοκίνητο: ποιότητα, βιωσιμότητα και λειτουργικότητα. Αυτό το αυτοκίνητο επίσης σέβεται το παρελθόν. Όταν μετακομίζεις στο παλιό διαμέρισμα της θείας σου, από σεβασμό, δεν τα αλλάζεις όλα, αλλά το εκσυγχρονίζεις με κάποιο τρόπο. Έχουμε κάνει ένα αυτοκίνητο της δεκαετίας του 1990 απολύτως κατάλληλο για τη σημερινή εποχή. Οι ιδέες δεν είναι ποτέ το πρόβλημα, τις βρίσκεις παντού. Η πρόκληση είναι να τις εφαρμόσεις. Εδώ όλα πήγαν κατ’ ευχήν. Ένα όνειρο έγινε πραγματικότητα», ήταν τα λόγια το σχεδιαστή σχετικά.

Το αυτοκίνητο εφοδιάζεται με ένα ηλεκτρικό μοτέρ ισχύος 98 ίππων, με τις υπόλοιπες λεπτομέρειες του MINI Recharged να αποκαλύπτονται στο άμεσο μέλλον. Τα αποκαλυπτήριά του έγιναν στο Salone del Mobile 2022, που θα διαρκέσει έως τις 12 Ιουνίου και λαμβάνει χώρα στο Μιλάνο.

Get it on Google Play Download on the App Store