Το χωριό των 4.000 κατοίκων με τις 8.000 Mercedes!

Ένα χωριό στη Κροατία έχει μεγάλη αγάπη για τα μοντέλα της Mercedes! Πως αλλιώς εξηγείται το γεγονός πως πάνω από τα μισά ταξινομημένα αυτοκίνητα της περιοχής είναι μάρκας Mercedes;

Η λατρεία των κατοίκων του χωριού Imotski με τους 4.350 κατοίκους αγγίζει τα όρια της εμμονής, κάτι που ξεκινάει πολλά χρόνια πριν, όταν η οδήγηση ενός αυτοκινήτου με το αστέρι στο καπό ήταν σύμβολο επιτυχίας.

Δείτε ακόμη: Oι τιμές της ηλεκτρικής Mercedes EQC στην Ελλάδα

Για το λόγο αυτό, ο Ivan Topic Nota, έχει εμπνευστεί τη δημιουργία ενός μνημείου στη περιοχή ως τον ελάχιστο φόρο τιμής για την τόσο μεγάλη λατρεία των κατοίκων στα μοντέλα Mercedes. Μάλιστα ο ίδιος ανέφερε κατά την τελετή έναρξης των εργασιών για το μνημείο, πως στην κατοχή του έχει 13 ιστορικά μοντέλα της Mercedes, εκ των οποίων τα τέσσερα μπορούν και κυκλοφορούν κανονικά στο δρόμο. Επιπλέον οραματίζεται μια θέση στο βιβλίο Guinness, συγκεντρώνοντας τα περισσότερα αυτοκίνητα Mercedes-Benz που έχουν «μαζευτεί» ποτέ σε ένα μέρος, κάτι που αναμένεται να λάβει χώρα το Σεπτέμβριο.

Διαβάστε επίσης: Δοκιμή Mercedes-Benz X 250 d 4MATIC TheRock Edition

Αυτή η λατρεία για τις Mercedes ξεκίνησε τη δεκαετία του 1960, όπου πολλοί αγρότες από την περιοχή κατευθύνονταν προς τη Δυτική Γερμανία για εργασία, ώστε να στηρίξουν τα σπίτια τους και τις οικογένειες τους. Όταν λοιπόν επέστρεφαν, αν αυτό γινόταν με ένα αυτοκίνητο Mercedes, ήταν δείγμα μεγάλης επιτυχίας και οι συγκεκριμένοι είχαν τον αμέριστο σεβασμό της τοπικής κοινότητας. Όπως δήλωσε χαρακτηριστικά κι ο Topic: «Μια ιστορία αγάπης μεταξύ των ντόπιων και της Mercedes, δεν αξίζει ένα μνημείο»; Αυτό θα είναι κατασκευασμένο από πέτρα, θα είναι επηρεασμένο από την Mercedes 115, ένα δημοφιλές μοντέλο μεταξύ των ντόπιων που κατασκευάστηκε μεταξύ 1968 και 1976, με το κόστος δημιουργίας να εκτιμάται στα 67.633 δολάρια.

Πηγή: Reuters

Get it on Google Play Download on the App Store