Το ιστορικό μποτιλιάρισμα των 4 ημερών ακινησίας!

Μπορείτε να φανταστείτε ένα κυκλοφοριακό κομφούζιο τόσο έντονο που οι άνθρωποι απλά παράτησαν τα αυτοκίνητα τους στο δρόμο και περπάτησαν προς τον προορισμό τους; Αυτό συνέβη το καλοκαίρι του 1969.

Το συγκεκριμένο περιστατικό συνέβη στο φεστιβάλ του Woodstock πριν από περίπου 50 χρόνια, το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Αυγούστου του 1969.

Δείτε ακόμα: Πως μπορεί να περιοριστεί το μποτιλιάρισμα «φάντασμα»

Η hippie κουλτούρα ήταν στο αποκορύφωμά της την εποχή εκείνη, οπότε υπήρχε μεγάλο ενδιαφέρον για το φεστιβάλ για το οποίο είχαν προ-πωληθεί πάνω από 180.000 εισιτήρια, υπερβαίνοντας κατά πολύ την αρχικά αναμενόμενη συμμετοχή των 50.000. Για το λόγο αυτό οι διοργανωτές αναγκάστηκαν να αλλάξουν την τοποθεσία διεξαγωγής του φεστιβάλ, το οποίο και μετέφεραν σε ένα μεγαλύτερο αγρόκτημα στο Bethel, κοντά στο Woodstock. Αλλά ακόμη και αυτό δεν έλυσε το πρόβλημα μιας και περίπου 1 εκατομμύριο άνθρωποι τελικά κατευθύνθηκαν στο Woodstock, δημιουργώντας τον πανικό που βλέπετε στις φωτογραφίες. Έτσι, οι διοργανωτές άφησαν ελεύθερη την είσοδο για να αποσυμφοριστεί το ζήτημα, με τα νούμερα της εποχής να αναφέρουν ότι πάνω από 500.000 άνθρωποι ήταν παρόντες στο event.

Διαβάστε επίσης: Εφιαλτικό μποτιλιάρισμα σε διόδια με πενήντα λωρίδες! (video)

Οι υπόλοιποι 500.000 τι απέγιναν; Απλά κόλλησαν στο δρόμο! Βλέπετε οι υποδομές των αυτοκινητοδρόμων εκείνη την εποχή δεν μπορούσαν να υποστηρίξουν την τόσο έντονη κυκλοφορία, με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί μποτιλιάρισμα μεγαλύτερο από 20 χιλιόμετρα. Όσοι φανατικοί ήθελαν να πάνε στο φεστιβάλ, παράτησαν τα αυτοκίνητά τους ακόμα και πάνω στον αυτοκινητόδρομο, ενώ όσοι άτυχοι ήθελαν να πάνε απλά σπίτι τους περίμεναν μέχρι και 4 μέρες για να αδειάσει ο δρόμος. Το πρόβλημα όμως δεν επηρέασε μόνο τους κατοίκους των γύρω περιοχών, αλλά και τους καλλιτέχνες που συμμετείχαν στο φεστιβάλ οι οποίοι απλά δεν μπορούσαν να φτάσουν! Για αυτούς επιστρατεύτηκε ελικόπτερο!

Get it on Google Play Download on the App Store