Το MINI γίνεται «λατέρνα» για καλό σκοπό

Έχουμε δει πολλές φορές αυτοκίνητα «για τα πανηγύρια», εξαιτίας κακογουστιάς των κατόχων τους. Το εν λόγω MINI, ωστόσο, αποτελεί την τρανή εξαίρεση στον κιτς κανόνα, καθώς φόρεσε 2.000 χριστουγεννιάτικα λαμπάκια για φιλανθρωπικό σκοπό.

Ο Nicholas Martin αποφάσισε να ντύσει στο κλίμα των Χριστουγέννων το MINI Electric του, απολαμβάνοντας εργοστασιακή βοήθεια. Η βρετανική εταιρία όχι μόνο βοήθησε τον Άγγλο να διακοσμήσει το αυτοκίνητό του, αλλά αμφότεροι επέλεξαν να το χρησιμοποιήσουν για την ανέγερση χρημάτων. Το ηλεκτρικό MINI και τα 2.000 LED του θα συμμετάσχει σε μια τουρνέ 5 εβδομάδων, σε όλο το Ηνωμένο Βασίλειο, προκειμένου να συγκεντρώσει κονδύλια για τρία διαφορετικά ιδρύματα: τα MS Trust (για ασθενείς με σκλήρυνση κατά πλάκας), Duchenne UK (για τη μυϊκή δυστροφία Duchenne – DMD) και Alzheimer’s Society (για το Αλτσχάιμερ).

Ο Martin διακοσμεί με ανάλογο τρόπο και για αντίστοιχους σκοπούς MINI εδώ και χρόνια. Το 2019 επεφύλασσε μια από τις πιο συγκινητικές στιγμές, όταν ένας συντοπίτης του τού ζήτησε να κάνει έκπληξη με το φωταγωγημένο αυτοκίνητο, σε ένα 11χρονο αγόρι που έπασχε από μυϊκή δυστροφία. Το 2020 ανέλαβε χρέη αναπληρωτή εκδηλώσεων για άναμμα χριστουγεννιάτικων δέντρων, οι οποίες ακυρώθηκαν λόγω COVID-19. Ο Martin επισκέπτονταν με το MINI του τις περιοχές που δεν έβλεπαν τα δέντρα να φωταγωγούνται, συγκεντρώνοντας παράλληλα 5.000 λίρες (5.950 ευρώ) για τα MS Trust και Duchenne UK.

Get it on Google Play Download on the App Store